«Проблема в тому, що Дніпро-1 отримав відповідний атестат від УАФ»: чи зможе Рух замінити дніпрян у єврокубках

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
296
1 голос
«Проблема в тому, що Дніпро-1 отримав відповідний атестат від УАФ»: чи зможе Рух замінити дніпрян у єврокубках
Рух – Дніпро-1. Фото: УПЛ
Спортивний юрист Ілля Скоропашкін розповів про можливість перспективи замінити Дніпро-1 іншою українською командою в ЛК у випадку ліквідації клубу.

Сьогодні зранку комерційний директор СК Дніпро-1 В'ячеслав Фрідман, коментуючи поточну ситуацію в клубі, заявив, що дніпряни близькі до припинення існування.

Відомий спортивний юрист та адвокат Ілля Скоропашкін в ексклюзивному коментарі для «УФ» оцінив перспективи нашої країни відправити іншу команду в Лігу конференцій у випадку ліквідації дніпрян:

«Якщо клуб відмовляється брати участь у змаганнях, пройшовши кваліфікацію за спортивними заслугами та отримавши ліцензію від компетентного національного органу, жоден інший клуб з тієї ж асоціації не може бути зареєстрований замість нього… Тобто, заміна Дніпра-1 на будь-який інший український клуб прямо заборонена регламентними нормами.

Проблема в тому, що Дніпро-1 кваліфікувався і був допущений до участі в турнірі УЄФА, отримавши відповідний атестат від УАФ. Якби клуб своєчасно повідомив про неможливість своєї участі в Лізі конференцій або не отримав атестат для участі в цьому турнірі від УАФ, заміна одного українського клубу іншим українським клубом була цілком можливою».

  • Зазначимо, що Дніпро-1 за підсумками минулого сезону посів четверте місце в УПЛ.
  • Команда вже навіть дізналася свого першого суперника в другому кваліфікаційному раунді Ліги конференцій. Матчі мають пройти 25 липня й 1 серпня.