Ексклуб Блохіна – переможець Ліги конференцій 2023/24! Олімпіакос вирвав трофей у Фіорентини в компенсований час

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
780
3 голоси
Ексклуб Блохіна – переможець Ліги конференцій 2023/24! Олімпіакос вирвав трофей у Фіорентини в компенсований час
Андреа Белотті та Давід Кармо. Фото: Google
Грецький Олімпіакос, який свого часу тренував легендарний динамівець Олег Блохін, виграв у фіналі Ліги конференцій у Фіорентини (1:0). За 99 років існування клуб з Пірею нарешті здобути виграти євротрофей.

Перший тайм поєдинку в Афінах голами не потішив. Більше ініціативою володіла італійська команда, якій навіть вдалося забити, але гол Ніколи Міленковіча було скасовано, через явне положення поза грою у сербського захисника. 

Також непоганий момент мав Джакомо Бонавентура, але його вихід фактично тет-а-тет нейтралізував воротар Олімпіакоса Константінос Цолакіс.

Щодо формальних господарів поля, то у них єдину реальну нагоду мав Даніел Поденсе, який ледь не пробив П’єтро Террачано після подачі з кутового.

У таймі номер два Фіорентина знову грала першим номером і просто вбивчий момент не реалізував Крістіан Куаме, удар якого якимось дивом потягнув Цолакіс. Основний час гри команди завершили без голів.

В овертаймі ініціативу перехопив Олімпіакос. Спершу розкішний удар вдався ексгравцю Фіорентини Стефану Йоветичу, але його буквально кінчиками пальців на кутовий перевів Террачано. Згодом, нарешті, вистрілив головний голеадор Олімпіакоса Аюб Ель-Каабі, який замкнив навіс-простріл від Сантьяго Ессе. 

Часу, який лишався до фінального свистка, «фіалкам» аби рахунок зрівняти раїунок і перевести гру у серію пенальті вже не вистачило. Флорентійська команда програла другий фінал Ліги конференцій поспіль. Минулоріч Фіорентина поступилась Вест Хему (1:2).

Ліга конференцій

Фінал

Олімпіакос (Пірей, Греція) – Фіорентина (Флоренція, Італія) 1:0

Гол: Ель-Каабі, 116.

  • Першим тріумфатором ЛК була італійська Рома з Риму.
  • Другим володарем Кубка англійський Вест Хем з Лондона.
  • Олег Блохін тренував Олімпіакос з 1990 по 1993 рр. Українець вигравав з командою з Пірея Кубок та Суперкубок Греції.