«Суфікс «-ук» видасть його»: Фаріон жорстко сказала все, що думає про Тимощука

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
378
1 голос
«Суфікс «-ук» видасть його»: Фаріон жорстко сказала все, що думає про Тимощука
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Докторка філологічних наук та колишня народна депутатка від ВО Свобода Ірина Фаріон жорстко розкритикувала колишнього капітана збірної України Анатолія Тимощука за його відверту проросійську позицію та спробу русифікуватися.

Ірина Фаріон поділилася своєю фаховою думкою щодо зрадника України Анатолія Тимощука, який від початку повномасштабної війни на території нашої держави тримає обітницю мовчання.

Колишній капітан Шахтаря спокійно працює на росії і робить вигляд, що не помічає злочинних дій РФ на своїй історичній батьківщині.

«Він продався москалям. Ця новина не пройшла повз мене, тому що я філолог і ідентифікую людей за прізвищами. Тимощук – це син Тимоші. Його прізвище свідчить про те, що він з Волині або з Гуцульщини.

Він може приховувати свою етнічність, говорити, що він москаль, великорос, але суфікс «-ук» видасть його. Тимощук – це яскравий зрадник, а це найогидніше, що може бути. Найвищий рівень моралі – це патріотизм, а таким людям, як Тимощук, руки не подають», – сказала Фаріон в інтерв'ю Sport-express.ua.

  • Анатолій Тимощук є рекордсменом національної збірної України за кількістю проведених матчів у синьо-жовтій футболці: 144 поєдинки, чотири голи.
  • УАФ позбавила колаборанта всіх футбольних нагород та рекордів за його мовчання стосовно війни в Україні.
  • У структурі Cанкт-Петербурзького Зеніту Тимощук працює з 2017 року.
  • За свою кар'єру Тимощук грав за такі клуби як донецький Шахтар (1997-2007), Зеніт (2007-2009, 2013-2015), мюнхенську Баварію (2009-2013), Кайрат з Казахстану (2015-2016) та луцьку Волинь (1995-1997).