«Вони це запам'ятали»: легенда Динамо розповів, яким футбольним хитрощам навчив гравців збірної Англії

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
200
1 голос
«Вони це запам'ятали»: легенда Динамо розповів, яким футбольним хитрощам навчив гравців збірної Англії
Адемола Лукман у юнацькій збірній Англії. Фото: Google
Тренер академії Чарльтона, колишній динамівцеь Києва Сергій Балтача розповів про період роботи з молодими талантами із Англії, зокрема нападником Адемолою Лукманом, який відзначився хет-триком у фіналі Ліги Європи.

Сергій Балтача пригадав про одне з найталановитіших поколінь академії Черльтона та її вихованця Адемолу Лукмана. Українець навчав юних талантів певним хитрощам, котрі вони непогано засвоїли.

«У нас була тоді дуже сильна команда. Лукман, Джо Гомес, Езрі Конса. Всі талановиті хлопці, у 16 років грали вже на одному рівні з дорослими.

Я їм завжди говорив, щоб вони реагували тільки на м'яч, а не на ноги суперника. Якщо м'яч іде вліво, то і ти йди вліво. Зазвичай гравці реагують на рух тіла, але я так ніколи не робив і дивився тільки за м'ячем. Мої підопічні це запам'ятали і в збірній Англії це теж застосовували», –  розповів Балтача в інтерв’ю Sport-express.ua.

  • Адемола Лукман у сезоні 2023/24 років провів 43 поєдинки в усіх офіційних турнірах: 15 голів, вісім результативних передач.
  • Transfermarkt оцінює 26-річного нападника у 30 мільйонів євро.