«Хотів його збити, але навіть не встиг»: екгравець Металіста згадав протистояння із зіркою Шахтаря

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
46
1 голос
«Хотів його збити, але навіть не встиг»: екгравець Металіста згадав протистояння із зіркою Шахтаря
Дуглас Коста. Фото: Google
Колишній нападник одеського Чорноморця Анатолій Діденко згадав протистояння з Шахтарем (0:3) у фіналі Кубка України сезону 2012/13 та виділив Дугласа Косту.

Анатолій Діденко  в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол‎» розповів, що у фіналі національного кубку у Чорноморця був шанс зіграти краще, як би за рахунку 0:2 його партнер по команді реалізував свій момент.

«Я тоді вийшов на другий тайм в опорну зону замість Артема Старгородського, який зламався, і в нас за рахунку 0:2 був момент – Лучіан Бурдужан не забив. Якби реалізував, щось можна було б спробувати‎».

Екснападник одеситів, Металіста та інших вітчизняних клубів зізнався, що грати з донецьким грандом було важко, а Дуглас Коста справив на нього потужне враження своїм виступом.

«Було дуже важко. Гравці в Шахтаря були неймовірно швидкими та різкими. Дуглас Коста мене як розвернув в центрі поля! Хотів його збити, але навіть не встиг. Він розвернувся, зірвався з місця й побіг. Це світовий рівень‎», – сказав Діденко.

  • Коста у 2010-2015 захищав кольори Шахтаря. Після цього вінгер виступав за Баварію та Ювентус. У 2022-2023 роках бразилець грав у США за Лос-Анджелес Гелаксі.
  • З Шахтарем футболіст виграв п’ять чемпіонатів України, три Суперкубка України та три Кубка України.