«З усіма можна грати й усіх можна перемагати»: тренер збірної України – про жеребкування Євро-2024

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
404
1 голос
«З усіма можна грати й усіх можна перемагати»: тренер збірної України – про жеребкування Євро-2024
Дмитро Михайленко. Фото: Google
Відбулося жеребкування фінального раунду юнацького чемпіонату Європи – головний тренер «синьо-жовтих» Дмитро Михайленко поділився своїми думками щодо майбутніх суперників.

17 квітня пройшло жеребкування групового раунду Євро-2024 (U-19). Юнацька збірна України потрапила до групи А, де зіграє з командами Північної Ірландії (господар змагань), Норвегії та Італії.

Головний тренер «синьо-жовтих» Дмитро Михайленко поділився своїми думками щодо майбутніх суперників:

«Жодних хвилювань перед жеребкуванням не було. Хороша група, хороший вибір. Можливо, буде банальним сказати, що слабких команд немає, але, здається, це так і є. Група, яка нам дісталася, – абсолютно нормальна. Я переглядав тільки одну збірну – Італію, коли ми готувалися до матчу зі Швейцарією. Хочу сказати, що з усіма можна грати й усіх можна перемагати.

Чи гратимуть інші наші суперники в атлетичний футбол? Північна Ірландія, можливо, так. Що стосується Норвегії, то минули ті часи, коли вони грали в такий простий футбол. Зараз вони змінюють свій підхід на юнацькому рівні – грають у комбінаційний футбол», – заявив Михайленко в інтервʼю прес-службі УАФ.

Нагадаємо, що турнір пройде з 15 по 28 липня. Перші два місця квартету проходять у півфінал змагання.

  • Чемпіонат Європи також є відбором на світову першість 2025 U-20, яка пройде в Чилі. Від Європи на турнір поїдуть п'ять команд: усі півфіналісти Євро-2024 та переможець матчу за п’яте місце, який між собою проведуть треті місця груп.
  • Юнацька збірна України впевнено виграла квартет, де грала зі Швейцарією, Латвією та Північною Македонією, чим і забезпечила собі участь у груповій стадії Євро-2024.