«Рідкісний випадок, коли Лобановський дозволив таке»: ексдружина Шовковського розповіла, як стала журналісткою

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
87
2 голоси
«Рідкісний випадок, коли Лобановський дозволив таке»: ексдружина Шовковського розповіла, як стала журналісткою
Власта Шовковська. Фото: Google
Колишня дружина легенди київського Динамо Олександра Шовковського розповіла, як завдяки Валерію Лобановському вирішила стати журналісткою.

Колишня дружина голкіпера київського Динамо Олександра Шовковського Власта Шовковська в інтерв'ю для сайту sport-express.ua розповіла про пошук себе та своєї професії:

«Лише після однієї розмови в літаку стовідсотково зрозуміла, що хочу бути у цій професії. Це був грудень 1997-го. Дружин київського Динамо взяли разом з командою летіти на гру до Англії в Ньюкасл. Остання гра сезону, виступ у ЛЧ. Це був рідкісний випадок, коли Валерій Васильович Лобановський дозволив подібне.

Я сіла окремо в літаку, бо не дуже спілкувалася з усіма другими половинками гравців. Тоді до мене підсіли двоє поважних чоловіків. У нас з ними склалася світська бесіда. А потім мене запитали: «Ви не хочете бути журналістом?». А я завжди мріяла про подібне, закінчила не один університет, тільки остаточне рішення ніяк не могла прийняти».

Як виявилося, одним із співрозмовників був перший ректор Київського інституту журналістики імені Тараса Шевченка – Анатолій Захарович Москаленко:

«В Англії цією самою компанією ми проводили час, багато говорили, аналізували… Анатолій Захарович сказав, що чекає на мене у стінах свого закладу. Я пішла в університет та склала іспити одразу ж, як тільки повернулася в Україну.

За результатами перевірок моїх знань вдалося потрапити на третій курс. Так склалася моя доля з журналістикою назавжди – у той день і в тому літаку».

  • Колишня дружина легенди київського Динамо Олександра Шовковського свого часу працювала на каналі «1+1» журналістом спортивної редакції.
  • Невдовзі Власта стала ведучою програми «Вікна-спорт» на каналі «СТБ», в рамках роботи на якому створила власну програму під назвою «Зворотній бік медалі».
  • Сьогодні Шовковська є волонтером та громадським діячем з активною громадянською позицією.