«Я заступився за Романа»: ексгравець Депортіво згадав, як фанати його команди кричали «Зозуля – нацист»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
55
1 голос
«Я заступився за Романа»: ексгравець Депортіво згадав, як фанати його команди кричали «Зозуля – нацист»
Орест Лебеденко. Фото: Google
Захисник португальської Візели Орест Лебеденко розповів про негативне ставлення до українського форварда Романа Зозулі з боку вболівальників іспанського Депортіво.

У січні минулого року Райо Махадаонда, за який виступав Роман Зозуля, поступився Депортіво Ореста Лебеденка у рамках 20-го туру Сегунди Б.

Фанати Депортіво вдатися до провокацій та почали ображати ексфорварда Дніпра та збірної України.

«Зозуля, ти нацист», – кричали на адресу нападника.

Орест Лебеденко в інтерв’ю «Українському футболу» заявив, що в Галісії немає негативного ставлення до українців, а сам оборонець ставав на захист Романа.

«Ні, абсолютно ні. До мене ставилися дуже добре. Наскільки я розумію, це певна група ультрас мала специфічне ставлення до Зозулі. Хоча в мене запитували хлопці наступного дня на тренуванні, я заступився за Романа».

Також на бік Зозулі встав і його експартнер з Альбасете.

«А біля мене сидів гравець, який також грав з ним в Альбасете і він також сказав, що не розуміє, чому до нього таке кричали і що від нього хотіли, адже він настільки добра і приємна людина, яка не заслуговує на таке ставлення», – сказав Лебеденко.

  • Орест Лебеденко в кампанії 2023/24 років провів у футболці Візели 18 матчів, забив гол та віддав результативна передача.
  • Transfermarkt оцінює оборонця в 400 тисяч євро.
  • В чемпіонатах України Зозуля грав за київське Динамо (51 матч, шість голів, дев'ять результативних передач) та Дніпро (126 матчів, 33 гола, 29 результативних передач).
  • В Іспанії гравець виступав за Бетіс, Альбасете та Фуенлабраду.
  • Останнім клубом Романа був іспанський Райо Махадаонда: 18 матчів, один гол.