Міжнародна федерація кіберспорту пояснила, чому допустила до змагань росіян: у заяві згадали і про Україну

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
736
0 голосів
Міжнародна федерація кіберспорту пояснила, чому допустила до змагань росіян: у заяві згадали і про Україну
Фото: Google
Представники Міжнародної федерація кіберспорту (IESF) пояснили своє рішення, згідно з яким росіянам знову надали можливість виступати на турнірах під своїм, а не нейтральним прапором.

Минув тиждень часу і Міжнародна федерація кіберспорту, яка об’єднує 140 національних федерацій, прокоментувала найскандальніше зі своїх рішень, що було прийнято на щорічних загальних зборах (AGM) в Яссах, Румунія, 28 серпня під час фіналу 15-го чемпіонату світу з кіберспорту.

«IESF рішуче засуджує будь-яку війну, ненависть, політичне втручання та дискримінацію. Спорт надає нам унікальну платформу для розбудови миру та запобігання майбутнім конфліктам.

IESF і надалі прагнутиме до миру та єдності, твердо стоячи на сторожі всіх демократичних процесів, що відбуваються».

Проментували в IESF і свою позицію по відношенню до України та наших спортсменів, які в повному складі знялася з IESF 2023.

«Комітет спортсменів IESF зробив усе можливе, щоб пом'якшити прикру ситуацію, в якій опинилися українські гравці та Федерація кіберспорту України.

Представники Української федерації кіберспорту не погодилися з результатами голосування і відмовилися від зустрічі з керівництвом IESF для обговорення варіантів допомоги в цій складній ситуації», – йдеться в повідомленні федерації, оприлюдненому на її офіційному сайті.