Федерація кіберспорту України виступила проти повернення росіян на турніри: лист підписали ще 13 країн

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
721
0 голосів
Федерація кіберспорту України виступила проти повернення росіян на турніри: лист підписали ще 13 країн
Лого UESF. Фото: Facebook
Федерація кіберспорту України (UESF) та ще 13 країн-членів IESF оприлюднили спільну заяву, де виступили проти рішення IESF повернути росіянам можливість витупати на турнірах зі своїм прапором та гімном.

Федерація кіберспорту України та ще 13 країн-членів IESF виступили проти рішення IESF повернути росіянам можливість витупати на турнірах зі своїм прапором та гімном та висунули вимагають скасувати його.

«У цьому спільному пресрелізі ми оголошуємо про наш колективний намір вивчити можливості для скасування цього огидного рішення. Як мінімум, ми вимагаємо, щоб IESF дотримувався рекомендацій, викладених Виконавчою радою Міжнародного олімпійського комітету».

Також у листі, опублікованому пресслужбою UESF, був заклик до інших кіберспортивної спільноти доєднуватися до маніфесту.

«Зі свого боку, ми вживатимемо серйозних і цілеспрямованих заходів, щоб виправити цю ситуацію і захистити цінності, якими ми дорожимо. Ми закликаємо всі федерації-члени та ентузіастів кіберспорту висловити свою незгоду з цим ганебним рішенням і бути солідарними з Україною», – йдеться в листі UESF.

Листа підписали федерації: Вірменії, Бельгії, Канади, Нідерландів, Уельсу, Фінляндії, Франції, Ісландії, Литви, Люксембургу, Мальти, Норвегії, Швеції та України.