«Для нього це – благословення з неба»: відомий тренер пояснив, кому вигідно розсічення Ф’юрі – йому чи Усику

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
590
0 голосів
«Для нього це – благословення з неба»: відомий тренер пояснив, кому вигідно розсічення Ф’юрі – йому чи Усику
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Колаж: sportBible
Відомий тренер із боксу з Великобританії Домінік Інгл висловився із приводу новини про те, що бій між Тайсоном Ф’юрі та Олександром Усиком за звання абсолюта у хевівейті довелося перенести через пошкодження британця.

Тренер Домінік Інгл розповів, що думає про перенесення бою між Тайсоном Ф'юрі (34-0-1, 24 КО) та Олександром Усиком (21-0, 14 КО) через розсічення британця, яке той отримав під час спарингу у тренувальному таборі.

Експерт не розуміє, навіщо Ф’юрі проводив спаринги за два тижні до бою з українцем, коментуючи момент, у якому боксер отримав рокове розсічення.

«Тайсон провів достатньо тренувань, він мав закінчити всі свої головні спаринги ще за три, можливо, чотири тижні до бою. Закінчити всю важку роботу. Виходячи на цей період, має вестись робота на швидкість та навички. Не має бути грубої роботи».

Також в Інгла залишилися питання до стилю ведення бою Ф’юрі протягом підготовки.

«Усик ніяк не дозволить Ф'юрі підходити й мордувати його, як він робив з тим спаринг-партнером. Усик триматиметься на дистанції. Тайсон повинен був думати тільки про дальню дистанцію та швидкість. Цей спаринг для мене виглядав справді безсистемним».

Тренер заявив, що Ф’юрі треба винести позитив із ситуації, що склалася, та краще підготуватися до протистояння з Усиком.

«Дивлячись на Ф’юрі зараз, я б сказав, для нього це як благословення з неба. Бо, мабуть, мали місце деякі речі у таборі. Ми чули ці чутки, що його роняли. І дивлячись на його спаринг на відео – він виглядав непереконливо. Так що для мене чим довше Тайсон тренується, тим краще для нього».

Інгл підкреслив, що у майбутньому розсічення британця може зіграти із ним злий жарт, адже Усик буде знати його слабке місце, а також він сам пам’ятатиме про свою проблему.

«Якщо Тайсон виведе себе в кращу форму – це перевага для нього. Єдиний недолік – це вийти в ринг, незважаючи ні на що з цим розсіченням. Це буде у голові у всіх. Навіть в Усика. Він намагатиметься попрацювати над цим місцем», – заявив експерт в інтерв’ю YouTube-каналу Boxing King Media.

  • Бій чемпіона WBС Ф’юрі та володаря титулів WBA, WBO та IBF Усика мав відбутися 17 лютого;
  • Матч перенесено на 18 травня.