Довгострокова дискваліфікація: колишній суперник Усика провалив допінг-пробу і отримав суворе покарання

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
185
0 голосів
Довгострокова дискваліфікація: колишній суперник Усика провалив допінг-пробу і отримав суворе покарання
Кшиштоф Гловацький. Фото: Getty Images
37-річний польський екскрузер Кшиштоф Гловацький (32-4, 20 КО) дискваліфікований на чотири роки Британським антидопінговим агентством (UKAD). У 2016 році він бився проти українця Олександра Усика.

Колишній суперник Олександра Усика – боксер Кшиштоф Гловацький – був дискваліфікований на чотири роки Британським антидопінговим агентством (UKAD).

У січні 2023 року поляка нокаутував у четвертому раунді британець Річард Ріакпор. Післяматчева допінг-проба показала наявність в організмі Гловацького слідів синтетичного стероїдного анаболіку болденона.

В UKAD звинуватили Гловацького у використанні заборонених препаратів. У жовтні Національна антидопінгова комісія почала розглядати справу. У листопаді було винесено рішення дискваліфікувати бійця на чотири роки.

  • Цікаво, що після поразки Ріакпору Гловацький оголосив про завершення кар’єри у боксі та перейшов до ММА, де в червні 2023 року дебютував із перемоги нокаутом над земляком Патріком Толкачевським;
  • З 2015 по 2016 рр. Гловацький володів поясом WBO у першій важкій вазі. Втратив його він у вересні 2016 року у бою проти Усика, поступившись за очками одноголосним рішенням суддів.