«При всій повазі до Усика»: Сосновський назвав найкращого професіонального боксера в історії України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
13037
1 голос
«При всій повазі до Усика»: Сосновський назвав найкращого професіонального боксера в історії України
Володимир Кличко. Фото: Google
Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський назвав найкращих вітчизняних боксерів в історії. Серед профі він виокремив Володимира Кличка.

Головний тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський в інтерв’ю сайту Sport-express.ua не зумів назвати трійку найкращих вітчизняних боксерів в історії, адже, на його погляд, в нашій країні було та є дуже багато гідних бійців.

Експерт розпочав перелік найкращих із тих спортсменів, які зробили собі славу на любительському рівні.

«Серед аматорів – Вася Ломаченко, навіть не обговорюється. Саша Усик. Сергій Дзиндзирук, Андрій Котельник. Дуже здивував мене Юра Захарєєв».

Сосновський доповнив список ще рядом гучних імен.

«А ще ж є Сергій Доценко, який став разом з Котельником срібним призером на Олімпіаді. Сергій Данильченко. Женя Хітров, Тарас Шелестюк. Реально хороші боксери. Денис Берінчик показав вольовий бокс. Віталій та Володя Кличко теж здобули всесвітню славу, не забувайте, саме серед аматорів».

На рівні профі для нього номером один є Володимир Кличко.

«Серед професіоналів, при всій повазі до Усика, я вважаю найкращим Володю Кличка. Майже 11 років тримати пояса у надважкій вазі це щось. Додав би сюди таких бійців, як Віктор Постол, Слава Сенченко, Юра Нужненко. І Володя Сидоренко. В’ячеслав Глазков – швидкий з різким ударом», – сказав Сосновський.

  • Нагадаємо, що Володимир Кличко (64-5, 54 КО) виступав на професійному ринзі з 1996 по 2017 рр.;
  • Він є колишнім чемпіоном світу з боксу у важкій вазі за версіями WBO (2000-2003, 2008-2015), IBF (2006-2015), IBO (2006-2015), WBA (2011-2015), а також за версією журналу The Ring (2009-2015).