Колишній тренер Кличка назвав фаворита бою Усик – Ф’юрі: в одному аспекті з американцем можна посперечатися

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
9085
0 голосів
Колишній тренер Кличка назвав фаворита бою Усик – Ф’юрі: в одному аспекті з американцем можна посперечатися
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Google
Екснаставник Володимира Кличка Джонатан Бенкс висловився про поєдинок Олександра Усика (21-0, 14 KO) та Тайсона Ф’юрі (33-0-1, 24 KO) за титул абсолютного чемпіона.

Джонатан Бенкс не сказав відразу, що Тайсон Ф’юрі переможе Олександра Усика через свої габарити. Американський фахівець вважає, що британець зустрічався з більш серйозними суперниками, ніж українець. І саме тому має перевагу.

«Я ні за кого конкретно не вболіваю, але з боксерської точки зору перевага у Ф'юрі, тому він довше виступає у надважкій вазі і переміг сильніших чемпіонів у цьому дивізіоні. Ф'юрі здолав більше чемпіонів у хевівейті, він звик битися з надважковаговиками».

Але вже другим аргументом на користь «Циганського короля» Бенкс назвав габарити. Проте тренер також сказав, що Тайсон краще рухається у рингу, а з цим можна посперечатись, адже багато фахівців впевнені, що у Олександра найкраща робота ніг у дивізіоні.

«Вони обидва хороші боксери, але проблема Усика в тому, що йому доведеться битися проти суперника майже вдвічі більше за нього, який може боксувати так само добре, у якого так само гарно, якщо не краще, працюють ноги», — сказав Бенкс в інтерв’ю YouTube-каналу Seconds Out.

  • Усик і Ф’юрі підписали контракт на бій за титул абсолютного чемпіона у надважкій ваговій категорії. Поєдинок планують провести 23 грудня або у січні 2024 року у Саудівській Аравії.
  • В бою Усика та Ф'юрі визначиться перший абсолютний чемпіон у надважкій вазі з 1999 року. Останнім абсолютним супертяжем був Леннокс Льюїс.
  • Ф’юрі до цього проведе бій проти Френсіса Нганну 28 жовтня в Ер-Ріяді – столиці Саудівської Аравії.