«Арум ‒ не дурень»: стало відомо, чому промоутер віддає перевагу Хейні, а не Ломаченку

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
241
0 голосів
«Арум ‒ не дурень»: стало відомо, чому промоутер віддає перевагу Хейні, а не Ломаченку
Василь Ломаченко. Фото: Google
Колишній чемпіон світу, український боксер напівважкого дивізіону Олександр Гвоздик поділився думками про іншого вітчизняного боксера Василя Ломаченка та пояснив, чому Девін Хейні більш симпатичніший для промоутерів.

Олександр Гвоздик в інтерв’ю Sport-express.ua відверто заявив, що для промоутерів боксерів головне – це гроші.

«Всі ми чудово розуміємо, що ті люди, які організовують бої, насамперед хочуть отримати прибуток, заробити гроші, великі гроші». 

Колишній чемпіон впевнений, що більш молодий Девін Хейні, який ще не програвав, більш цікавий для заробітку грошей, ніж віковий, за боксерськими мірками, Василь Ломаченко.

«Розумієте, у перспективі 24-річний Хейні для промоутерів симпатичніший, ніж 35-річний Ломаченко. Боб Арум ‒ не дурень, навіщо йому псувати рекорд своєму клієнту Хейні? Хоча і Ломаченко на контракті з Top Rank, але він старший, отже проведе менше боїв у майбутньому і принесе набагато менше прибутку».

Також Олександр вважає, що національність боксера теж важлива у прибутковості його боїв.

«До того ж, Хейні американець. Ніколи, запам’ятайте, ніколи у США не буде боксер з-за океану мати таку ж популярність, як місцевий. Це не вигідно. Тому логічно просувати по драбині вгору Хейні, а не Лому», — сказав Гвоздик. 

  • Нагадаємо, що свій останній бій Ломаченко провів 20 травня 2023 року проти американця Девіна Хейні. Цей чемпіонський бій українець програв по очках рішенням суддів;
  • Після поразки Ломаченко оголосив про бажання взяти паузу у поєдинках до кінця року.