«Він іде до чемпіонства»: президент WBC Ukraine проанонсував бій Гвоздика з Родрігесом

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
968
0 голосів
«Він іде до чемпіонства»: президент WBC Ukraine проанонсував бій Гвоздика з Родрігесом
Олександр Гвоздик. Фото: Getty Images
Повномасштабне вторгнення країни-терориста надихнуло Олександра Гвоздика відновити професійну кар'єру, а також дало йому бажання перемогти росіян, які утримують всі пояси в напівсередній вазі.

Президент WBC Ukraine Микола Ковальчук розповів про секрети підготовки Олександра Гвоздика (19-1, 15 КО) до бою з Ісааком Родрігесом (28-4, 22 КО), який пройде 30 вересня.

За словами функціонера, у боксера виникли деякі труднощі з аналізом бразильця.

«Ви розумієте, що складно готуватися до бою, не знаючи суперника, його стилю, слабких та сильних сторін. Проте, Олександр – дуже досвідчений боксер, має дуже гострий боксерський інтелект і колосальний досвід. Він іде до чемпіонства, в нього лише такі амбіції. Це зрозуміло, адже він був чемпіоном WBC».

Також Ковальчук розповів, що надихнуло Гвоздика поновити виступи, адже після поразки від росіянина Артура Бетербієва Олександр завершив кар'єру:

«Війна в Україні стала каталізатором того, щоб відновити кар’єру і він це зробив. А коли ще б’ється серце за нас усіх, хочеться переможно здійняти стяг і щоб пролунав гімн України, щоб увесь світ розлетівся новиною, що чемпіон світу у напівважкій вазі знову українець Олександр Гвоздик – це мотивує».

Нині боксер, за словами президента WBC Ukraine докладає максимальних зусиль на тренуваннях:

«Він тренується дуже наполегливо. Знаючи його розпорядок, аналізуючи його тренування, підготовку, можу сказати, що ми нічого такого не бачили». 

Як сказав Ковальчук в програмі «Коло спорту» телеканалу «Дім», в Гвоздика є бажання відібрати пояси в напівважкій вазі, які у всіх категоріях належать представникам країни-терориста: Дмітрію Біволу (WBA) та Артуру Бетербієву (WBC, IBO, WBO):

«Зараз у нього настрій, що він виграв би у обох в один вечір. Наші вболівальники теж дадуть йому сил здійснити для всієї України таку штуку, як дати по бороді москалям. Все буде Україна!»

  • Гвоздик свій останній поєдинок провів 6 травня 2023 року проти латвійця Річарда Болотнікса. 36-річний українець переміг технічним нокаутом у шостому раунді;
  • Олександр втратив пояс WBC у жовтні 2019 року внаслідок поразки Бетербієву в чемпіонському поєдинку технічним нокаутом у десятому раунді.
  • Після поразки від представника країни-терориста наш боксер пішов з боксу, але згодом вирішив знову повернутися на ринг.