«Усику не потрібен Чжілей»: Белью не бачить сенсу у проведенні бою за титул WBO

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4541
0 голосів
«Усику не потрібен Чжілей»: Белью не бачить сенсу у проведенні бою за титул WBO
Олександр Усик. Фото: Associated Press
Відомий британський боксер Тоні Белью вважає, що українському чемпіону світу у суперважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBO та IBF Олександру Усику не потрібен бій проти китайця Чжана Чжілея.

На думку Тоні Белью український боксер Олександр Усик не надто зацікавлений у поєдинку проти тимчасового чемпіона світу за версією WBO Чжана Чжілея.

Причина в тому, що в кар’єрі китайця вже є одна поразка від хорвата Філіпа Хрговича. В серпні 2022 року він поступився йому за очками у поєдинку за статус обов'язкового претендента на титул IBF.

«Він небезпечний, чи не так? Однак ніхто не захоче зв’язуватися із ним. Слухай, такі, як Усик просто скажуть: «Для чого він мені? Я не хочу із ним зв’язуватися, він для мене нічого не значить».

Белью вважає, що британському чемпіону світу за версією WBC Тайсону Ф’юрі також не цікаво битися проти Чжілея, адже єдиним його реальним конкурентом є Усик.

«Я вважаю, що Ф’юрі переміг би його по усіх статтях. Думаю Ф’юрі переможе майже всіх у світі, за винятком Усика. Я просто вважаю, що Ф’юрі надто хороший для бою проти Чжілея, у якому нічого не можна виграти. Він не чемпіон світу, він не непереможений», – завив британець в інтерв’ю talkSPORT.

Нагадаємо, що перемога Чжілея у поєдинку проти Джо Джойса зробила його обов’язковим претендентом на титул WBO, яким володіє Усик.