Названо найкращих панчерів в історії боксу: легендарний Алі, Вайлдер, Клички і Льюїс не потрапили до списку

Аватар Андрій Піскун Андрій Піскун
117
1 голос
Названо найкращих панчерів в історії боксу: легендарний Алі, Вайлдер, Клички і Льюїс не потрапили до списку
Джордж Форман. Фото: Google
Легендарний американський супертяж Джордж Форман назвав трьох найкращих панчерів в історії боксу. За його словами, найкращими у цьому компоненті є Джо Луїс, Джо Фрейзер та Майк Тайсон.

Форман, який сам володів руйнівною силою удару та залишився у пам'яті вболівальників як один із найсильніших боксерів у суперважкій вазі, підкреслив, що таких боксерів, як Джо Луїс і Джо Фрейзер, неможливо не включити до списку найкращих. Особливо Форман відзначив Майка Тайсона, назвавши його одним із найнебезпечніших панчерів в історії.

На запитання про Деонтея Вайлдера, Форман висловився чітко:

«Він хороший панчер, але він не наблизився до трійки найкращих – Джо Луїса, Джо Фрейзера, Майка Тайсона. Вайлдер ще не наблизився до такого визнання – ні в якому разі».

  • Джо Луїс, на прізвисько «Коричневий бомбардувальник», був чемпіоном світу у важкій вазі з 1937 по 1949 рік і виграв 25 із 27 своїх боїв нокаутом під час чемпіонства. Його нокаутуюча міць стала легендарною, і він увійшов в історію як один із найвидатніших панчерів.
  • Джо Фрейзер, відомий своїм фірмовим лівим хуком, став відомим завдяки перемозі над Мухаммедом Алі у «Битві століття» 1971 року. За кар'єру Фрейзер здобув 27 перемог нокаутом із 32 боїв, і багато експертів вважають, що його удари в повній мірі демонстрували його фізичну силу та агресивний стиль ведення бою.
  • Майк Тайсон, один із найбільш харизматичних боксерів в історії, виграв 44 із своїх 58 боїв нокаутом. Його агресивний стиль і неймовірна сила удару зробили його наймолодшим чемпіоном світу у важкій вазі в 20 років. Тайсон славився швидкими, потужними ударами, якими він часто завершував бої в перших раундах.
  • Джордж Форман сам є символом нокаутуючої сили у боксерській історії, здобувши 68 перемог (із них 68 – нокаутом) за свою кар'єру і двічі стаючи чемпіоном світу у важкій вазі.