За що арештували Усика: польський промоутер назвав справжню причину затримання українського чемпіона

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
4979
0 голосів
За що арештували Усика: польський промоутер назвав справжню причину затримання українського чемпіона
Олександр Усик. Фото: Google
Польський промоутер Анджей Василевський розповів деталі затримання чемпіона WBA, WBO, WBC та IBO у надважкій вазі Олександра Усика в аеропорту Кракова.

Чемпіона світу з боксу у надважкій вазі за версіями WBA, WBO і WBC Олександра Усика (22-0, 14 КО) заарештували у аеропорту Кракова.

За дорученням очільника МЗС, Генконсул України висловив протест та обурення таким ставленням до боксера польській стороні.

Врешті-решт, у справу довелося втручатися президенту України Володимиру Зеленському, після чого нашого чемпіона нарешті відпустили.

📹Відео із заарештованим Усиком

Польський промоутер Анджей Василевський розповів деталі затримання Олександра Усика:

«Усик приїхав на авто з Києва до Кракова і звідти хотів полетіти до Іспанії на збори. Проте служби не захотіли пускати на борт товариша Усика з незрозумілих для його табору причин. Боксер нібито заявив, що сам не полетить і він проти затримання товариша. В результаті обох було затримано.

Наші служби аеропорту без причини не хотіли пускати його товариша в літак. Тверезий, з документами. Усик відмовився сідати в літак і був затриманий. Який сором!», – заявив Василевський з посиланням на Олександра Красюка.

Олександра Усика затримали в аеропорту Кракова через «непридатний стан для польоту», повідомляє ESPN.

Польські правоохоронці затримали також його тренера Сергія Лапіна. Служба аеропорту відмовляла обом сідати на літак, стверджуючи, що їхній стан «непридатний для подорожі літаком».

Попри намагання Олександра Усика пояснити, що з ними все гаразд і вони втомилися після 14-годинної поїздки з Києва, через мовний бар'єр і категоричну позицію боксера, їх було затримано.