Усик навіть не другий: легенда світового боксу легко назвав найкращого бійця планети і справжнє місце українця

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2727
2 голоси
Усик навіть не другий: легенда світового боксу легко назвав найкращого бійця планети і справжнє місце українця
Наоя Іноуе завдає удару. Фото: Getty Images
Легендарний ексчемпіон світу у чотирьох вагових категоріях мексиканець Хуан Мануель Маркес назвав Наоя Іноуе найкращим боксером сучасності незалежно від вагової категорії (Р4Р). Олександра Усика він поставив на третю сходинку.

Колишній боксер Хуан Мануель Маркес  назвав японця Наоя Іноуе (27-0, 24 КО) своїм лідером рейтингу Р4Р. Також до його топу потрапили американець Теренс Кроуфорд (41-0, 31 КО) та українець Олександр Усик (22-0, 14 КО).

«Прямо зараз, на цей час, але для мене японський боєць Іноуе номер один в Р4Р. Кроуфорд – номер два, а Усик – номер три. Це на мою думку».

Він пояснив свою позицію.

«Усик виграв бій із Тайсоном Ф'юрі. Це була крута перемога для Усика. Іноуе – це чудовий боєць, він викладається повністю в рингу, він хоче надавати пресинг, він викидає безліч ударів. Перший тому, що він б'ється з чудовими опонентами. І два-три бої на рік – це хороша активність для іншого».

Експерт підкреслив, через що поставив японця саме на перше місце.

«Через рівень опонентів. Кроуфорд чудовий боєць, він виграв бій проти Спенса. На сьогодні Іноуе – номер один, Кроуфорд – номер два та Усик – номер три», – сказав він в інтерв’ю YouTube-каналу «Fight Hub TV».

  • Зазначимо, що Усик тримає лідерство рейтингу P4P після травневої перемоги над Ф’юрі у бою за звання абсолюта у хевівейті. Раніше Усик також ставав абсолютом крузервейту;
  • Іноуе є абсолютом у другій легшій вазі. Йому також вдалося завоювати звання абсолютного чемпіона світу у легшій вазі;
  • Кроуфорд – колишній абсолютний чемпіон світу в напівсередній вазі (2023) і колишній абсолютний чемпіон світу в першій напівсередній вазі (2017). Американець є чинним чемпіоном світу за версіями WBO і WBA у напівсередній вазі, а також WBA у першій середній вазі.