Легендарний український боксер може завершити кар’єру: в США повідомили, чи буде він в Залі слави

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2114
4 голоси
Легендарний український боксер може завершити кар’єру: в США повідомили, чи буде він в Залі слави
Василь Ломаченко. Фото: Getty Images
Відоме видання ESPN повідомило, що український чемпіон світу з боксу за версією IBF у легкій вазі Василь Ломаченко (18-3, 12 КО) може завершити спортивну кар’єру.

Після того, як Ломаченко прийняв рішення більше не битися у 2024 році після своєї травневої перемоги над Джорджем Камбососом (21-3, 10 КО), з’явилися підозри, що українець завершить кар’єру.

Американський інсайдер з боксу з видання ESPN Майк Коппінгер інформує, що такий розклад є цілком ймовірним.

«Джерела ESPN повідомили, що Ломаченко розглядає можливість піти на пенсію, частково тому він відмовився від вигідного бою з Джервонтою Девісом. Також існує ймовірність, що Ломаченко повернеться в першій половині 2025 року, щоб захистити свій титул IBF у легкій вазі».

У статті проаналізувано, чи залишить українець своє ім’я в історії світового боксу якщо все ж вирішить піти просто зараз.

«Якщо він більше ніколи не одягне рукавички, спадщина Ломаченка забезпечена. Він є чемпіоном у трьох дивізіонах, першим кандидатом у Зал слави і основою списку P4P протягом останніх десяти років».

Нагадаємо, що наприкінці 2024 року очікувалося проведення матчу Ломаченка проти американського чемпіона світу за версією WBA Джервонти Девіса (30-0, 28 КО).