«Їх не вистачає на три раунди»: в Казахстані не вірять в суперника Хижняка у фіналі Олімпіади

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
80
0 голосів
«Їх не вистачає на три раунди»: в Казахстані не вірять в суперника Хижняка у фіналі Олімпіади
Олександр Хижняк. Фото: Google
Заслужений тренер Казахстану по боксу Жумабек Омурзаков розповів про шанси Нурбека Оралбая у фінальному поєдинку Олімпійських Ігор проти Олександра Хижняка.

4 серпня Олександр Хижняк у півфіналі Олімпіади у Парижі у ваговій категорії до 80 кг у напруженому бою переміг кубинського боксера Арленома Лопеса (3:2) та вийшов до фіналу ОІ-2024.

Суперником українського боксера стане казах Нурбек Оралбай. Заслужений тренер Казахстану по боксу Жумабек Омурзаков оцінив його шанси у бою проти українця:

«Хижняка, звісно, ​​він не переможе. Українець на тій Олімпіаді з дурості у фіналі влетів бразильцеві, цього разу він обережніше. Те, що вмів кубинець, якого переміг українець у півфіналі у Парижі, наш боєць не вміє. У наших боксерів техніка обмежена. Для того, щоб виграти у суперника такого рівня, має бути різноманітність та якість. Цього нема.

Оралбай не має такої потужності та можливості. Навіть кубинець, який сильніший технічно та з таким досвідом, не зумів цього зробити. Наші боксери, що найдивовижніше – їх не вистачає на три раунди. А якщо не вистачає витривалості – із такою людиною боксувати марно», – заявив фахівець в коментарі для sportarena.kz.

  • Нагадаємо, що на Олімпіаді-2020, яка проходила в Токіо, Олександр здобув срібну медаль у ваговій категорії до 75 кг. Українець у фіналі програв бразильцю Еберту Соузі.
  • Фінальний бій між Олександром Хижняком та Нурбеком Орлабаєм відбудеться 7 серпня о 23:51.
  • Відомі експерти: боксери Олександр Гвоздик, Вячеслав Сенченко та тренер Леонід Лоївський ексклюзивно для сайту Sport-express.ua поділилися очікуваннями від виступу Олександра Хижняка на Олімпіаді 2024.