Дружина Усика відреагувала на вбивство Фаріон: у нашого чемпіона був конфлікт з мовознавицею

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
47988
15 голосів
Дружина Усика відреагувала на вбивство Фаріон: у нашого чемпіона був конфлікт з мовознавицею
Ірина Фаріон і Олександр Усик. Фото: Google
Катерина Усик, дружина українського чемпіона світу у надважкій вазі Олександра Усика, відреагувала у соціальних мережах на вбивство відомої мовознавиці Ірини Фаріон.

Катерина Усик засудила вбивство колишньої політикині Ірини Фаріон, яке сталося 19 липня.

«Дуже потужна жінка була… Ніхто не має права вбивати жінок та дітей! Взагалі людей!» – написала Катерина Усик в інстаграмі.

Нагадаємо, свого часу Фаріон в інтерв'ю Янині Соколовій заявила, що не може назвати українцями військових Збройних сил України, які продовжують спілкуватися російською мовою.

  • Олександр Усик відреагував на це та назвав мовизнавицю агенткою кремля за критику російськомовних військових ЗСУ, написавши вірш.
  • У 2022-му році Фаріон розкритикувала нашого чемпіона за зйомку у російському фільмі про церкву та заяву про те, що він «Алєксандр», а не «Олександр».
  • У коментарі нашому сайту мовизнавиця жорстко висловилася на адресу Усика.
  • У п’ятницю, 19 липня, близько 19:30 у Львові невідомий скоїв напад на Ірину Фаріон. За даними ЗМІ, замах стався на вулиці Масарика, неподалік будинку, де жили мовознавиця. Чоловік, ймовірно, у віці 20-25 років, вистрілив їй у скроню і втік з місця події.
  • Фаріон була негайно госпіталізована у вкрай тяжкому стані. Лікарі провели операцію та підключили її до апарату штучної вентиляції легень, проте врятувати жінку не вдалося.