«Усик відмовляється від свого титулу чемпіона світу у надважкій вазі»: заява IBF щодо рішення українця

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
696
0 голосів
«Усик відмовляється від свого титулу чемпіона світу у надважкій вазі»: заява IBF щодо рішення українця
Олександр Усик. Фото: Google
Абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі Олександр Усик повідомив, що відмовився від титулу IBF – організація прокоментувала рішення українського боксера.

Олександр Усик (22-0, 14 КО), як переможець поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв.

Однак український боксер планує зустрітися у реванші з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Тому нещодавно з'явилася інформація, що IBF планує забрати свій титул у надважкій вазі в Олександра Усика.

Українець вирішив зіграти на випередження і відмовитися від титулу IBF, аби подарувати пояс переможцю поєдинку Ентоні Джошуа – Даніель Дюбуа.

Тимчасового чемпіона IBF у надважкій вазі Даніеля Дюбуа, врешті-решт, підвищили до статусу повноцінного чемпіона.

Міжнародна боксерська федерація прокоментувала рішення українського боксера:

«Президент IBF Деріл Піплз отримав повідомлення про те, що Олександр Усик відмовляється від свого титулу чемпіона світу IBF у надважкій вазі. Усик висловив вдячність IBF за можливість стати абсолютним чемпіоном у двох вагових категоріях. IBF пишається, що Усик був чемпіоном. Організація бажає йому подальших успіхів.

Даніель Дюбуа, колишній тимчасовий чемпіон світу за версією IBF у надважкій вазі, отримав повідомлення 26 червня про те, що він стає чемпіоном світу в надважкій вазі організації. IBF отримала запит на те, щоб перший захист титулу Дюбуа в надважкій вазі відбувся проти Ентоні Джошуа», – повідомила організація.

Нагадаємо, що Олександр Усик двічі за очками переміг Ентоні Джошуа у 2021 і 2022 році, а в 2023 році технічним нокаутом здолав Данієля Дюбуа.