Усик відмовився від титулу IBF: відомо, хто став володарем поясу в надважкій вазі

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
551
1 голос
Усик відмовився від титулу IBF: відомо, хто став володарем поясу в надважкій вазі
Даніель Дюбуа та Олександр Усик. Фото: Google
Абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі Олександр Усик повідомив, що відмовився від титулу IBF – новий володарем поясу організації став Данієль Дюбуа.

Олександр Усик (22-0, 14 КО), як переможець поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв.

Однак український боксер планує зустрітися у реванші з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Тому нещодавно з'явилася інформація, що IBF планує забрати свій титул у надважкій вазі в Олександра Усика.

Українець вирішив зіграти на випередження і відмовитися від титулу IBF, аби подарувати пояс переможцю поєдинку Ентоні Джошуа – Даніель Дюбуа.

Тимчасового чемпіона IBF у надважкій вазі Даніеля Дюбуа підвищили до статусу повноцінного чемпіона, повідомив інсайдер Ден Рафель.

Британець проведе перший захист титулу 21 вересня проти свого співвітчизника Ентоні Джошуа. Офіційне оголошення цього бою має відбутися у середу, 26 червня, на пресконференції у Лондоні.

  • Нагадаємо, що бій-реванш між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі відбудеться 21 грудня 2024 року.
  • Українець став першим з 1999-го року боксером після Леннокса Льюїса, який отримав звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.
  • Олександр Усик також повторив успіх Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті.