Дюбуа став чемпіоном IBF у надважкій вазі: британець розповів, коли віддячить Усику за «подарунок»

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
3654
4 голоси
Дюбуа став чемпіоном IBF у надважкій вазі: британець розповів, коли віддячить Усику за «подарунок»
Даніель Дюбуа та Олександр Усик. Фото: Google
Абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі Олександр Усик повідомив, що відмовився від титулу IBF – Данієль Дюбуа прокоментував рішення українського боксера.

Олександр Усик (22-0, 14 КО), як переможець поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв.

Однак український боксер планує зустрітися у реванші з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Тому нещодавно з'явилася інформація, що IBF планує забрати свій титул у надважкій вазі в Олександра Усика.

Українець вирішив зіграти на випередження і відмовитися від титулу IBF, аби подарувати пояс переможцю поєдинку Ентоні Джошуа – Даніель Дюбуа.

Тимчасового чемпіона IBF у надважкій вазі Даніеля Дюбуа, врешті-решт, підвищили до статусу повноцінного чемпіона.

Британець прокоментував рішення українського боксера:

«Я хотів би виграти пояс на рингу, перед великим натовпом, але ось ми тут. Я не дуже хвилююся з цього приводу – я радий, що титул у мене. Це формальність – якщо я продовжу вигравати, я отримаю ці титули. Пояси – це чудово, але кожен поєдинок на цьому рівні прирівнюється до чемпіонського бою.

Я щойно прилетів з Бразилії – був 12-годинний переліт. Я розбитий. Я був у відпустці – це невелика перерва, але ми продовжували тренуватися. Побачив новини в інтернеті, що Усик відмовився від титулу. Це викликало в мене позитивні емоції. Я віддячу йому в реванші», – сказав Дюбуа в коментарі для Boxing Scene.

Нагадаємо, що Олександр Усик двічі за очками переміг Ентоні Джошуа у 2021 і 2022 році, а в 2023 році технічним нокаутом здолав Данієля Дюбуа.