Джошуа відреагував на звільнення поясу IBF Усиком: британець не вражений «подарунком» українця

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
2974
0 голосів
Джошуа відреагував на звільнення поясу IBF Усиком: британець не вражений «подарунком» українця
Ентоні Джошуа. Фото: Google
Абсолютний чемпіон світу в надважкій вазі Олександр Усик повідомив, що відмовився від титулу IBF – Ентоні Джошуа прокоментував рішення українського боксера.

Олександр Усик (22-0, 14 КО), як переможець поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв.

Однак український боксер планує зустрітися у реванші з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Тому нещодавно з'явилася інформація, що IBF планує забрати свій титул у надважкій вазі в Олександра Усика.

Українець вирішив зіграти на випередження і відмовитися від титулу IBF, аби подарувати пояс переможцю поєдинку Ентоні Джошуа – Даніель Дюбуа.

Тимчасового чемпіона IBF у надважкій вазі Даніеля Дюбуа, врешті-решт, підвищили до статусу повноцінного чемпіона.

Ентоні Джошуа прокоментував рішення українського боксера:

«Титул IBF на кону. Це добре. Добре, що IBF робить це. Даніель є чинним чемпіоном. Мене покликали прийти і виконати свою роботу. IBF робитиме те, що збиралась робити. Я думаю, проблема в тому, що Усик мав обовʼязковий реванш проти Фʼюрі, але IBF каже, що він має захистити свій титул, так?

Якщо ти не можеш провести захист пояса, то його заберуть. Це майже основи боксу. Я наступний у черзі. Думаю, що коли я бився з Отто Валліном, це було для того, щоб залучити мене до боротьби за титул», – сказав Джошуа в коментарі для The Stomping Ground.

  • Нагадаємо, що бій-реванш між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі відбудеться 21 грудня 2024 року.
  • Українець став першим з 1999-го року боксером після Леннокса Льюїса, який отримав звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.
  • Олександр Усик також повторив успіх Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті.