«Ми будемо наполягати на цьому в реванші»: президент WBC оголосив про гучну інновацію, яка чекає Усика і Ф’юрі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
37586
27 голосів
«Ми будемо наполягати на цьому в реванші»: президент WBC оголосив про гучну інновацію, яка чекає Усика і Ф’юрі
Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі, фото: PA
Президент WBC Маурісіо Сулейман висловив ініціативу використати миттєвий відеоповтор у матчі-реванші між британцем Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО) та українцем Олександром Усиком (22-0, 14 КО).

Голова WBC Маурісіо Сулейман наполягає на тому, аби усі організації, які будуть представлені у матчі-реванші між Тайсоном Ф’юрі та Олександром Усиком, санкціонували використання відеоповтору.

WBC вимагала запровадити відеоповтор ще у першому поєдинку. Тоді після довгих роздумів їм врешті-решт дозволили переглянути його під час і після змагання, хоча інші три головні органи санкцій (IBF, WBA та WBO) вирішили не використовувати його.

«Відеоповтор – це правило, яке діє в WBC протягом останніх кількох років, але у нас складна ситуація з Британською боксерською радою контролю, оскільки вони не погоджуються на його використання».

Сулейман наголосив на послідовній позиції своєї організації.

«Однак, під час засідань з питань правил останнього бою між Ф'юрі та Усиком, ми вимагали, щоб відеоповтор був використаний в інтересах WBC».

Він бажає, аби відеоповтор став невіддільною частиною і наступних поєдинків.

«Ми будемо наполягати на цьому в реванші Усик – Ф'юрі й в кожному бою, в якому ми беремо участь».

Сулейман розповів, що заважає проведенню цієї реформи.

«Близькосхідна комісія з професійного боксу була місцевим органом влади, а Британська боксерська рада контролю мала на них великий вплив, тому вони стверджували, не використовувати його».

При цьому WBC не збирається відмовлятися від своєї ідеї.

«Але врешті-решт WBC чітко дала зрозуміти, що якщо будуть абсолютні докази серйозних розбіжностей, то ми залишимо за собою право прийняти власне рішення, використовуючи великий екран, і виправити рішення».

Сулейман наголосив, що важливим фактором для нього є повна прозорість поєдинків.

«Для WBC це в порядку речей, але не для інших. Ми хочемо, щоб він визнавався всіма учасниками з дотриманням належного протоколу і належної системи», – сказав він в інтерв’ю talkSPORT.

WBC також продовжує наполягати на тому, щоб суддів було шість, а не три, як зазвичай. Сулейман вважає, що це зменшить ймовірність спірного рішення.

  • Нагадаємо, що 18 травня Усик здолав Ф’юрі за очками роздільним рішенням суддів та став абсолютом у хевівейті, об’єднавши титули WBC, WBA, WBO та IBF;
  • Матч-реванш має пройти 21 грудня.