В США поставили крапку в кар’єрі Усика: відомо, в чому він особливий і чи заслужив перше місце в рейтингу P4P

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
18284
13 голосів
В США поставили крапку в кар’єрі Усика: відомо, в чому він особливий і чи заслужив перше місце в рейтингу P4P
Олександр Усик. Фото: Instagram
Американський боксерський промоутер Том Леффлер відзначив Олександра Усика як бійця №1 у боротьбі з іншими великими боксерами сучасності Наою Іноуе та Теренсом Кроуфордом в рейтингу P4P.

Промоутер Том Леффлер вважає, що Олександр Усик переважає Наою Іноуе та Теренса Кроуфорда у заочній боротьбі за першість в рейтингу P4P.

Він висловив респект японцю та американцю.

«Я дуже поважаю Кроуфорда. Він один з моїх улюблених бійців. І ви знаєте, що Іноуе дебютував у США на нашому шоу HBO – Superfly. Так що я дійсно знайомий з ним і ціную його».

Однак промоутер пояснив, чому українець є більш крутим спортсменом.

«Усик має повний послужний список, і я вважаю, що те, що він зробив, є легендарним – об'єднав пояси у крузервейті, а потім піднявся у надважку вагу».

Він вважає досягнення Усика неймовірними.

«Багато людей піднімаються по ваговим категоріям, але для нього піднятися і битися з хлопцями, які буквально на 40 фунтів важчі за нього – це, як на мене, надзвичайний подвиг, який відрізняє його від деяких інших хлопців P4P, які зараз виходять на ринг».

Леффлер підкреслив, що Усик перемагав дійсно топових опонентів.

«Інша річ у тому, що він перейшов у надважку вагу і бореться з хлопцями, які набагато більші за нього, полягає в тому, що вони також перебувають у розквіті сил. Ентоні Джошуа був у розквіті сил проти Усика, Тайсон Ф'юрі також у розквіті сил, і Усик б'є цих хлопців».

Менеджер вважає, що українець довів власну велич.

«Усик ніколи не міг дозволити собі розкіш вибирати, коли рухатися далі. І він пішов і двічі витіснив Джошуа. Усик знав, що хоче бути чемпіоном у надважкій вазі. Він побив Джошуа, забрав три пояси, а потім побив його ще раз. Потім побив Ф'юрі за абсолютну корону».

Наостанок він нагадав, що Усик був ще й успішним аматором.

«Тож це те, що відрізняє його від інших, окрім того, що він є олімпійським чемпіоном, що є величезним досягненням. Не завжди вдається вдало перейти від любителів до професіоналів, а Усик має дуже ефективний стиль для любителів. Немає нічого такого, чого б Усик не виграв», – сказав Леффлер в інтерв’ю «World Boxing News».

  • Нагадаємо, що Усик (22-0, 14 КО) виграв Олімпіаду-2012 у Лондоні. З 2018 по 2019 рр. він був абсолютом крузервейті. З травня цього року він вже є абсолютом хевівейту. Українця офіційно було визнано лідером P4P;
  • Кроуфорд (40-0, 31 КО) нині володіє титулами WBC, WBO, WBA у напівсередній вазі;
  • Іноуе (27-0, 24 КО) завоював звання абсолютного чемпіона світу у легшій та другій легшій вазі.