«Фінальний раунд залишив спустошеного Ломаченка в сльозах»: як українець зазнав єдиної поразки в аматорах

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
130
3 голоси
«Фінальний раунд залишив спустошеного Ломаченка в сльозах»: як українець зазнав єдиної поразки в аматорах
Василь Ломаченко та Альберт Селімов. Колаж: Boxing Social
Видання Boxing Social пригадало єдину поразку українського чемпіона світу IBF у легкій вазі Василя Ломаченка (18-3, 12 КО) на аматорському рівні, якої він зазнав від азербайджанського боксера Альберта Селімова, який за походженням є росіянином.

Журналісти Boxing Social пригадали легендарну поразку Василя Ломаченка від Альберта Селімова у фіналі чемпіонату світу AIBA 2007 року в Чикаго.

Автори статті нагадали, який шлях до вирішального протистояння подолали атлети.

«Ломаченко у попередніх раундах переміг Абнера Котто, Федора Папазова, Михайла Бярнацького, Артуро Сантоса Рейєса та Яна Лі. Тим часом Селімов здобув перемогу над Хуаном Габріелем Станом, Марселем Герфуртом, Баходірджоном Султоновим, Рейнеллом Вільямсом та Якупом Кілічем (неявка суперника)».

Стартовий раунд залишився за Селімовим.

«У напруженому першому раунді Селімов провів чистішу роботу і пішов у свій кут з рахунком 3:1, хоча найчистіший удар був на рахунку українця».

Ломаченко намагався діяти активно, однак суперник читав його маневри.

«Ривкоподібний стиль Ломи, який працював передньою ногою, створював проблеми для Селімова, але йому вдавалося добре вибирати удари з задньої ноги та ефективно входити й виходити з зони ураження».

Поступово українець почав вирівнювати хід поєдинку.

«До кінця другого раунду ініціатива, здавалося, була на боці 19-річного Ломаченка, попри те, що він поступався 7:6 за очками».

Однак, попри все, Ломаченку ніяк не вдавалося взяти ситуацію під свій повний контроль.

«Однак Селімов залишався ефективним і завдавав сильних ударів, коли його опонент намагався взяти ситуацію під свій контроль».

В підсумку перемогу за очками все ж здобув Селімов.

«У фінальний раунд Селімов вийшов з перевагою 12-8, яка в четвертому раунді зросла до 16-11, принісши йому перемогу в чемпіонаті світу серед аматорів і залишивши спустошеного Ломаченка в сльозах».

Для Селімова, вочевидь, ця звитяга залишилася найбільшою в кар’єрі.

«Перемога Селімова прийшла через рік після його золотої медалі на чемпіонаті Європи серед аматорів у Пловдиві і є найбільшою нагородою в його резюме».

Цікаво, що на цьому протистояння боксерів не завершилося, і останнє слово у ньому залишилося все ж за Ломаченком.

«Однак, Ломаченко зміг двічі помститися за свою єдину поразку, перемігши Селімова на Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні, а також на Всесвітній серії боксу 2013 року, де Ломаченко здобув перемогу розділеним рішенням суддів (48-47, 48-47, 47-48)», – йдеться у статті.

  • Зазначимо, що Ломаченко протягом любительської кар’єри провів 397 боїв, у яких здобув 396 перемог та один поєдинок програв;
  • Селімов протягом свого аматорського шляху виграв 236 матчів та 17 програв.