Президент WBC прокоментував ситуацію з Усиком і поясом IBF: він озвучив єдине правильне рішення

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2100
4 голоси
Президент WBC прокоментував ситуацію з Усиком і поясом IBF: він озвучив єдине правильне рішення
Олександр Усик. Фото: Getty Images
Президент WBC Маурісіо Сулейман висловився про рішення IBF поставити на кон у поєдинку між Даніелем Дюбуа (20-2, 19 КО) та Філіпом Хрговичем (17-0, 14 КО) титул тимчасового чемпіона та не відбирати пояс в Олександра Усика (22-0, 14 КО).

Президент WBC Маурісіо Сулейман відреагував на рішення IBF розіграти у бою між Даніелем Дюбуа та Філіпом Хрговичем титул тимчасового чемпіона та не забирати пояс в Олександра Усика.

«WBC був дуже відкритим і голосним щодо цієї теми. WBC вирішив санкціонувати перший бій між Усиком і Ф’юрі, а також реванш, про що просили промоутери. Безумовно, Олександр є чемпіоном WBC у надважкій вазі й буде чемпіоном, коли відбудеться реванш».

Функціонер цілком підтримує такий крок.

«Я дуже радий і вітаю IBF зі створенням тимчасового чемпіонства і з тим, що вони знайшли спосіб для Усика залишитися абсолютом, бо це єдине справедливе рішення. Я дуже радий, що IBF усвідомила велич цієї справи, і це безпрограшна ситуація. У ній немає мінусів», – сказав Сулейман в інтерв’ю DAZN.

  • Зазначимо, що 18 травня Усик за очками роздільним рішенням суддів переміг Тайсона Ф’юрі (34-1-1, 24 КО) та об’єднав титули WBC, WBA, WBO та IBF. Реванш має пройти 21 грудня;
  • Бій Хрговича та Дюбуа відбудеться 1 червня.