IBF прийняло рішення щодо поясу у надважкій вазі: чи залишився Усик абсолютним чемпіоном світу

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
3939
0 голосів
IBF прийняло рішення щодо поясу у надважкій вазі: чи залишився Усик абсолютним чемпіоном світу
Філіп Хргович та Олександр Усик. Колаж: Спорт-Експрес
IBF заявила, що на кону у поєдинку Даніеля Дюбуа та Філіпа Хрговича стоятиме титул тимчасового чемпіона організації, тому Олександр Усик наразі залишиться абсолютом.

Філіп Хргович є обов’язковим претендентом на пояс IBF у надважкій вазі. Хорватський боксер 1 червня проведе бій проти Данієля Дюбуа із Великобританії.

Олександр Усик (22-0, 14 КО), як переможець поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв.

Однак український боксер планує зустрітися у реванші з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Тому нещодавно з'явилася інформація, що IBF планує забрати свій титул у надважкій вазі в Олександра Усика.

Проте сьогодні організація надіслала лист, в якому повідомила, що у поєдинку Даніеля Дюбуа та Філіпа Хрговича стоятиме титул тимчасового чемпіона.

Це означає, що Олександр Усик поки що залишиться абсолютним чемпіоном, повідомляє журналіст Ден Рафаель.

  • Олександр Усик став першим з 1999-го року боксером після Леннокса Льюїса, який отримав звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.
  • Філіп Хргович може зустрітися з Ентоні Джошуа в поєдинку за титул чемпіона світу за версією IBF, якщо пояс стане вакантним.