Президент WBC поставив крапку у «вкраденому» нокауті Усика над Ф’юрі: він сказав все, що думає про бій віку

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
73079
31 голосів
Президент WBC поставив крапку у «вкраденому» нокауті Усика над Ф’юрі: він сказав все, що думає про бій віку
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Президент WBC Маурісіо Сулейман проаналізував бій між Олександром Усиком (22-0, 14 KO) та Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО) за звання абсолюта у хевівейті.

Маурісіо Сулейман поділився думками про бій Тайсон Ф’юрі – Олександр Усик. Він по раундах проаналізував матч.

У перших двох трихвилинках відбувалася розвідка.

«Усик почав агресивно, але в перших двох раундах було відносно мало ефективних дій з обох сторін».

Надалі до сьомого раунду включно перевагу мав Ф’юрі.

«Ф'юрі домінував у третьому, четвертому та п'ятому раундах. Він підвищив темп у шостому та сьомому раундах, жорстко підключаючись і розсікаючи брову, явно завдаючи українцеві болю таранними джебами, аперкотами та чіпляючими хуками».

Багатьом тоді здалося, що британець забере цей бій.

«Це призвело до відчуття, що бій близький до завершення перемогою гіганта Ф'юрі над Усиком, який виглядав зменшеним і втомленим».

Переламним став восьмий раунд дуелі.

«Восьмий раунд докорінно і кардинально змінив хід бою, коли Усик провів нищівний лівий хук, який вибухнув на носі Ф'юрі, з якого почалася сильна кровотеча. Тайсон припустився помилки, висякавшись, і це викликало запалення в його правому оці».

У дев’ятому раунді Ф’юрі був за крок від поразки нокаутом.

«В дев'ятому відбувся спалах. Ф'юрі був на межі поразки нокаутом, коли на нього посипалися комбінації, його били по всьому рингу, відкидали від стійки до стійки, поки він нарешті не похитнувся, і рефері справедливо зарахував це як офіційний нокдаун. Здавалося, кінець близько... але пролунав гонг».

Відео нокдауну Ф'юрі:

Важливу роль відіграла й команда Усика.

«Бездоганна робота Расса Анбера в кутку Усика, який зупинив і контролював кровотечу з рани, також була основоположним елементом».

Кінцеві раунди також пройшли майже у рівній боротьбі.

«Останні три раунди були надзвичайно драматичними. Привид нокауту був примарою очікування, але хоробрість Ф'юрі, міцне серце і кмітливість боксера навіть змусили його знову завдати Усику болю, аж поки не пролунав фінальний гонг».

Тема суддівства викликала немало дискусій серед фахівців та любителів боксу.

«Суддівство завжди буде під питанням. Існує дуже багато чинників, щоб зрозуміти, а отже, проаналізувати, що відбувається в оцінках, виставлених трьома офіційними суддями поєдинків».

Ось як свої оцінки виставляв Крейг Меткалф.

«Є ті, хто ставить під сумнів і навіть критикує оцінку судді Меткалфа, оскільки він виставив рахунок 114-113 на користь Ф'юрі. Після детального аналізу виявляється, що все вирішилося в 11-му раунді. Цей епізод був оцінений з рахунком 10-9 на користь Ф'юрі».

Інший суддя побачив 11-й раунд інакше.

«Суддя Фіцджеральд, остаточний рахунок якого 114-113 на користь Усика, поставив одинадцятий раунд 10-9 на користь Усика. Це був близький раунд, який важко оцінити».

При цьому точно зрозуміло, що ніякої упередженості від рефері не було.

«Якби суддя Фіцджеральд зарахував цей раунд на користь Ф'юрі, його остаточний рахунок був би 114-113, на користь Ф'юрі. Цей простий аналіз виключає будь-які звинувачення на адресу Меткалфа», – наводить слова Сулеймана fightnews.

  • Нагадаємо, що в підсумку Усик переміг Ф’юрі за очками роздільним рішенням суддів та став абсолютом у хевівейті, об’єднавши чемпіонські титули WBС, WBA, WBO та IBF;
  • Як стало відомо, матч-реванш пройде 21 грудня;
  • Є вірогідність, що у реванші не розігруватиметься пояс IBF.