IBF дозволила Усику зберегти пояс до реваншу з Ф’юрі: промоутер Джошуа розповів деталі рішення організації

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
2953
2 голоси
IBF дозволила Усику зберегти пояс до реваншу з Ф’юрі: промоутер Джошуа розповів деталі рішення організації
Олександр Усик. Фото: Google
Міжнародна боксерська федерація вирішила не забирати свій титул у надважкій вазі у абсолютного чемпіона світу Олександр Усика до його реваншу проти Тайсона Ф'юрі.

Олександр Усик (22-0, 14 КО), як переможець поєдинку за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі, зобов’язаний провести захист титулу IBF без будь-яких проміжних боїв.

Однак український боксер планує зустрітися у реванші з Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО). Тому нещодавно з'явилася інформація, що IBF планує забрати свій титул у надважкій вазі в Олександра Усика.

Однак промоутер Едді Хірн розповів, що міжнародна боксерська федерація вирішила зробити виняток:

«Наскільки я розумію, вже був виняток – IBF дозволила Усику зберегти пояс на реванш з Ф’юрі. Я розумію обидві сторони суперечки. Ви дійсно не хочете, щоб титули були розділені, але у вас є Хргович, якого призначили обов’язковим претендентом давним-давно, і він чекав, чекав і чекав», – сказав Хірн в коментарі для Boxing News 24/7.

Зазначимо, що Філіп Хргович є обов’язковим претендентом на пояс IBF у надважкій вазі. Хорватський боксер 1 червня проведе бій проти Данієля Дюбуа із Великобританії.

  • Олександр Усик став першим з 1999-го року боксером після Леннокса Льюїса, який отримав звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.
  • Філіп Хргович може зустрітися з Ентоні Джошуа в поєдинку за титул чемпіона світу за версією IBF, якщо пояс стане вакантним.