Він вірив у перемогу Ф’юрі: «жертва» Усика назвав двох українців, які стали натхненням для нього і компанії

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4533
10 голосів
Він вірив у перемогу Ф’юрі: «жертва» Усика назвав двох українців, які стали натхненням для нього і компанії
Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі, фото: PA
Британський боксер суперважкого дивізіону Джо Джойс (16-2, 15 КО) поділився враженнями від бою між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі за звання абсолюта у хевівейті.

Боксер Джо Джойс висловився про матч між Олександром Усиком (22-0, 14 KO) та Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО). Він передбачав перемогу британця, однак визнав успіх українця.

«Вітаю Усика. Це був добрий бій. Гадаю, бій був дуже близьким, але переможця визначили чітко. Те, що Ф'юрі був вражений, точно зробило різницю. Я в передчутті перегляду реваншу. Мені дуже цікаво, наскільки він буде іншим».

Джойс зізнався, що ще за часів виступів в аматорах бачив великий потенціал Усика.

«Я помітив ще у WSB. Вони тоді зробили проміжну вагу між тяжами та супертяжами, і тоді він просто знищив багатьох чудових хлопців моєї ваги».

Він згадав і про свій поєдинок проти українця.

«У мене був близький бій із ним. Я думаю, що я добре провів бій, а тоді я був дуже недосвідченим. Я поважаю Усика. Особливо за любителями, у нього 350 боїв. Я гадаю, у нього не так багато поразок».

Джойс також виокремив з тих часів й Василя Ломаченка.

«Він і Ломаченко за моїх часів у збірній Великобританії… Ми тоді рівнялися на них. Для нас це було натхнення. Я насолодився його святкуванням Олімпійського золота, коли він танцював. Це, мабуть, надихнуло мене робити сальто назад [сміється]», – сказав він в інтерв’ю YouTube-каналу «Boxing Social».

  • Зазначимо, Усик здолав Ф’юрі за очками роздільним рішенням суддів та виграв пояси WBC, WBA, WBO та IBF;
  • 12 травня між боксерами має відбутися матч-реванш;
  • Джойс програв Усику одноголосним рішенням суддів у бою напівпрофесійної Всесвітньої серії боксу (WSB) у 2013 році.