Боксер, що зміг перемогти Усика, назвав причину його тріумфу над Ф’юрі: він знає, як змусити українця програти

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
665
2 голоси
Боксер, що зміг перемогти Усика, назвав причину його тріумфу над Ф’юрі: він знає, як змусити українця програти
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Колишній польський боксер Лукаш Вавжичек (20-4-2, 3 КО), якому на аматорському рівні вдалося перемогти Олександра Усика, проаналізував перемогу українця над Тайсоном Ф’юрі у бою за звання абсолюта у хевівейті.

Ексбоксер Лукаш Вавжичек, який ще на аматорському рівні здолав Олександра Усика (22-0, 14 KO), висловився про його перемогу у бою проти Тайсона Ф’юрі (34-1-1, 24 КО).

Спостерігаючи за поразкою Ф'юрі від Усика, він вважає, що британський боксер повинен був бути більш агресивним.

«Якщо ви б'єтеся з шульгою, ви повинні атакувати його, ви не можете дати йому жодного простору для перемоги. Ф'юрі трохи відступав назад, і саме тому, на мою думку, він програв бій».

Експерт пояснив, як треба було діяти Ф’юрі.

«Моя стратегія, якби я тренував Ф'юрі, була б дуже схожою на ситуацію, в якій опинився Ентоні Джошуа в бою з Усиком – він провів один раунд і виграв цей раунд, але перестав атакувати, тому й програв. Ф'юрі величезний, він масивний, він набагато більший за Усика, тож він може бути тією людиною».

Після десяти років в аматорському боксі й ще одного десятиліття в професійному Вавжичек зараз працює тренером з фітнесу і вже дев'ять років живе в Джерсі.

Його шляхи з Усиком ніколи не перетиналися з того дня майже 19 років тому, але Вавжичек вважає, що вони б знайшли спільну мову.

«Якби я зустрів його знову, думаю, ми б стали хорошими друзями. Він кумедний, я кумедний, і було б чудово привезти його сюди, в Джерсі», – сказав поляк в інтерв’ю BBC Sport.

  • Усик здолав Ф’юрі за очками роздільним рішенням суддів та завоював пояси WBC, WBA, WBO та IBF;
  • 12 жовтня між ними має відбутися матч-реванш.