Він один з небагатьох, хто переміг Усика: кривдник українця згадав, як йому вдалося завдати поразки легенді

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1073
2 голоси
Він один з небагатьох, хто переміг Усика: кривдник українця згадав, як йому вдалося завдати поразки легенді
Олександр Усик. Фото: Getty Images
Колишній польський боксер Лукаш Вавжичек (20-4-2, 3 КО) пригадав, як колись ще на аматорському рівні переміг майбутнього абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі Олександра Усика (22-0, 14 KO).

Поляк Лукаш Вавжичек розповів, як йому вдалося перемогти Олександра Усика.

«Він був дуже легким на ногах і мав дуже хорошу техніку, але я був кращим».

Польський ексбоксер, який зараз живе на Нормандському острові в Джерсі, зробив те, чого не змогли зробити Тайсон Ф'юрі та Ентоні Джошуа – переміг Усика.

Рідкісна поразка для тоді ще 18-річного українця сталася в аматорському поєдинку в Польщі, де пара представляла свої країни в листопаді 2005 року.

«Мене покликали представляти Польщу, але тренер збірної сказав мені: «Вибач, Лукаше, але у них немає жодного учасника у твоїй ваговій категорії. Тоді я виступав у напівсередній вазі, вони [українська команда] сказали: О, у нас є молодий хлопець, 18 років, у середній вазі, хочеш з ним битися?».

Це був Усик.

«Він уже був чемпіоном Європи серед юніорів. Він був набагато більший за мене, але я сказав: «Так, чому б і ні, давайте битися», і ми билися».

Бій був близьким – після перших двох раундів рахунок був нічийним і вони перейшли до вирішального третього.

«Тренер моєї збірної сказав: «Лукаше, це нічия. Якщо ти програєш цей раунд, ти програєш бій. Тому я весь раунд йшов вперед і виграв цей третій раунд і бій. Від початку і до кінця я був людиною, яка йшла вперед».

Та перемога коштувала Вавжичеку титанічних зусиль, хоча це був лише любительський рівень.

«Я думаю, що це ключ до перемоги над боксерами-шульгами. Очевидно, що він вже був дуже хороший в захисті, проте в третьому раунді все, що я міг залишити, я залишив на рингу», – розповів поляк в інтерв’ю BBC Sport.

  • Усик провів 350 боїв в якості любителя (програв 15 з них).
  • На професійному рівні він ще ні разу не знав поразок.
  • Нагадаємо, що 18 травня Усик за очками роздільним рішенням суддів переміг британця Тайсона Ф’юрі (34-1-1, 24 КО) та завоював пояси WBC, WBA, WBO та IBF.
  • У 2018 році він став абсолютом у крузервейті.