Україні можуть не дати отримати ще одного чемпіона світу з боксу: тренер бійця відверто прояснив ситуацію

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5013
6 голосів
Україні можуть не дати отримати ще одного чемпіона світу з боксу: тренер бійця відверто прояснив ситуацію
Карен Чухаджян. Фото: Інстаграм
Тренер обов'язкового претендента на пояс IBF Карена Чухаджяна – В’ячеслав Сенченко – прокоментував перспективи організації бою свого підопічного проти Джарона Енніса.

В’ячеслав Сенченко, який є тренером українського напівсередньоваговика Карена Чухаджяна (24-2, 13 КО), в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express висловився про можливість проведення поєдинку проти американця Джарона Енніса (31-0, 28 КО) за титул чемпіона світу за версією IBF.

Спеціаліст пояснив, що вони будуть робити, якщо історія з обов’язковим боєм проти Енніса затягнеться.

«Можливо, що придумають для Карена якийсь тимчасовий бій, щоб відразу не виводити на Енніса. Американець працює з Matchroom Едді Хірна і, можливо, вони щось запропонують, щоб зараз не виводити Джарона на бій з Кареном. Їм теж потрібні грошові поєдинки, щоб були імена».

Сенченко розповів можливі розклади.

«Може, організують Еннісу бій з Конором Бенном за чемпіона, а Карену дадуть час відбоксувати за титул «тимчасового‎» чемпіона. Так у нас було з Еннісом: коли Теренс Кроуфорд – чемпіон, а зустрічалися Чухаджян з Джароном за титул «тимчасового‎».

Конкретики у даному питанні поки немає.

«Поки в нас немає якихось точних дат або домовленостей. Ми провели бій, Енніса чекає влітку поєдинок, далі вже потім наші команди будуть спілкуватися та домовлятися», – сказав Сенченко.

  • Цікаво, що саме від Енніса у січні 2023 року Чухаджян за очками одноголосним рішенням судів зазнав своєї першої поразки у професійній кар’єрі;
  • Статус обов'язкового претендента українець здобув у бою проти британця Гаррі Скарффа (13-3, 3 КО), здолавши його за очками одноголосним рішенням суддів.