«Це ганьба і жарт»: в Британії обурилися результатом бою Усик – Ф’юрі й назвали правильний підсумок поєдинку

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1434
6 голосів
«Це ганьба і жарт»: в Британії обурилися результатом бою Усик – Ф’юрі й назвали правильний підсумок поєдинку
Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі, фото: PA
Аналітик боксу з Британії Колін Харт висловився про бій між українцем Олександром Усиком (22-0, 14 КО) та британцем Тайсоном Ф'юрі (34-1-1, 24 КО), в якому перший завоював титули WBС, WBA, WBO та IBF.

Аналітик Колін Харт дав власну оцінку поєдинку між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі за звання абсолюта у хевівейті.

Експерт визнав перемогу Усика і вважає, що той тріумфує й у матчі-реванші.

«Я побачив дуже гарний виступ Усика, який був набагато дрібнішим. Я не здивований, тому що вибирав його переможцем. Ф'юрі на спаді. Він точно не той, яким був три роки тому, в останньому бою з Деонтеєм Вайлдером. Думаю, якщо вони проведуть реванш, Усик знову виграє. Можливо, ще переконливіше».

Харт не зрозумів рішення одного із суддів, який віддав перемогу Ф'юрі. Нагадаємо, що українець переміг роздільним рішенням (114-113, 113-114, 115-112).

«Я думаю, суддя WBC, який віддав поєдинок Ф'юрі – це ганьба! Чи це сюрприз? Ф'юрі був чемпіоном WBC, і їх суддя дав йому 114-113, що для мене є якимсь жартом. Я вважаю, що рахунок 115-112 був вірним. Потрібно віддати бій Усику, він був таким же швидким у дванадцятому раунді, як у першому».

Аналітик звернув увагу на фантастичну готовність Усика до бою.

«Виглядало так, що він пройде ще 12 раундів без жодних проблем. І він також дуже майстерний. Він був приголомшений, мені здається, в п'ятому раунді, коли він натрапив на удар з правої, але швидкість його відновлення була практично миттєвою, і Ф'юрі не зміг отримати з цього вигоду».

Харт відповів, чи довів Усик, що він є найкращим суперважковаговиком його ери.

«Так, його ери. Ви маєте рацію. Ось що означає звання абсолютного чемпіона. Подумати тільки, він має такий рекорд, який, на мою думку, ніколи не буде побитий. Абсолютний чемпіон важкої ваги, абсолютний чемпіон суперважкої ваги. Що ще хлопцю треба зробити, щоб довести, що він великий боєць?».

Він вважає, що матч-реванш відбудеться.

«Це ж у контракті, і дату вже встановлено на 12 жовтня. Я знаю, що багато може статися з ними двома, але на папері це станеться», – сказав Харт в інтерв’ю YouTube-каналу «Boxing King Media».

Ф'юрі уже підтвердив свою згоду на реванш.