Колишній тренер Усика розповів, як мав закінчитися бій з Ф’юрі: він назвав переможця майбутнього матчу-реваншу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1224
3 голоси
Колишній тренер Усика розповів, як мав закінчитися бій з Ф’юрі: він назвав переможця майбутнього матчу-реваншу
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Перший тренер у професійній кар'єрі Олександра Усика (22-0, 14 КО) – Джеймс Алі Башир – проаналізував його перемогу над Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО) у бою за звання абсолюта у хевівейті.

Джеймс Алі Башир, який є колишнім тренером Олександра Усика, висловився про його перемогу над Тайсоном Ф’юрі.

Він вважає, що рефері мав зафіксувати перемогу українця технічним нокаутом у дев’ятому раунді.

«Усика обікрали із зупинкою. Я вважаю, що Усик переміг Ф'юрі технічним нокаутом. Я вважаю, що рефері мав втрутитися і відрахувати нокдаун. Але після того, як він відрахував «вісім», він дав йому ще майже вісім чи дев'ять секунд. Для чого? Я не знаю, не розумію. Це завадило технічному нокауту».

На думку експерта, Усик, попри складнощі, не поступався суттєво супернику в першій половині бою.

«Після четвертого раунду Тайсон повернувся у бій, знайшов свій ритм, завдавав хороших контрударів – апперкотів та гарних ударів по корпусу. Місцями він завдавав ударів, але Олександр тиснув ногами, не давав Тайсону спокою і перепочинку для підготовки ударів, які б змінити поєдинок».

Алі Башир пояснив, в чому була помилка Ф’юрі.

«Олександр вийшов у ринг та задав темп. Ф'юрі весь бій був на задній нозі, він ніколи не йшов уперед. Одна з перших речей, якою ти вчиш будь-якого бійця, – з шульгою тобі треба пресингувати і тіснити його назад. Тайсон цього не робив, і Усик контролював весь бій тиском від роботи ніг».

Спеціаліст не бачить шансів для Ф’юрі у матчі-реванші.

«Вважаю, що реванш пройде у такому ж ключі. Я думаю, Ф'юрі буде краще, але й Усик теж буде кращим у реванші. Усик перегляне запис, подивиться, що він зробив неправильно, виправить це і застосує щось нове. Я вважаю, Усик переможе і в реванші».

Алі Башир підкреслив, що треба було віддавати перемогу Усику одноголосним рішенням суддів.

«Судді сказали, що це окреме рішення. Я вважаю, що це якась домашня заготівля. Немає жодного варіанта, що бій закінчився роздільним рішенням. Тим паче був нокдаун. Ніяк. Я маю рахунок 8-5 або, можливо, 7-5, але ніяк не роздільне рішення».

На сьогодні для Усика немає гідних конкурентів.

«Я не бачу нікого, здатного побити Усика, тому що вони мають бути здатними боксувати. Ти не нокаутуєш Олександра одним ударом. Особисто я б сказав йому провести ще один бій проти Ф'юрі, а потім завершувати кар'єру», – сказав Алі Башир в інтерв’ю YouTube-каналу Seconds Out.

  • Усик здолав Ф’юрі за очками роздільним рішенням суддів та завоював титули WBC, WBA, WBO та IBF.
  • Sport-express записав ексклюзивне інтерв’ю з тренером Валентином Ост`яновим, який розібрав поєдинок Ф’юрі – Усик.