Роздільного рішення не мало бути: колишній чемпіон світу відповів, як насправді мав завершитися бій Усик-Ф’юрі

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
35453
17 голосів
Роздільного рішення не мало бути: колишній чемпіон світу відповів, як насправді мав завершитися бій Усик-Ф’юрі
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Getty Images
Колишній чемпіон світу в першій важкій вазі за версією WBC (2016-2017) Тоні Белью (30-3-1, 20 KO) висловився про результати бою Тайсон Ф’юрі – Олександр Усик за звання абсолюта у хевівейті.

Тоні Белью прокоментував результати поєдинку між Олександром Усиком (22-0, 14 КО) та Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО). Він вважає, що українець мав нокаутувати британця, якби не втручання рефері.

«Не хочу бути занадто суворим, але бій слід було зупинити в дев'ятому раунді. Усику варто було дозволити продовжувати завдавати ударів в дев'ятому раунді. Відлік не слід було відкривати, і рефері знає, що він зробив помилку».

На думку експерта, суддя мав дати Усику завершити справу у дев’ятому раунді й не відкривати рахунок.

«У професійному боксі тобі не відраховують стоячий нокдаун, якщо тільки ти не падаєш на канвас, але тебе утримують канати. Ф'юрі спотикався. Він перед цим спотикався чотири рази. Коли Ф'юрі спіткнувся вп'яте, рефері втрутився».

Белью пояснив, наскільки близьким до перемоги нокаутом був Усик.

«Усику потрібно було всього два удари, і бій би закінчився. У нього це вкрали», – сказав Беллью для talkSPORT.

  • Зазначимо, що в підсумку Усик переміг за очками роздільним рішенням суддів;
  • Белью у листопаді 2018 року нокаутом програв українцю бій за титули WBO, WBC, IBF, WBA-Super та The Ring у першій важкій вазі;
  • Сайт Sport-express записав інтерв’ю з досвідченим тренером Валентином Ост`яновим, який розібрав поєдинок за титул абсолютного чемпіона у надважкому дивізіоні.