«Рефері не мав права не зупинити бій»: у скандальному моменті бою Усик – Ф’юрі поставлена крапка

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1158
1 голос
«Рефері не мав права не зупинити бій»: у скандальному моменті бою Усик – Ф’юрі поставлена крапка
Олександр Усик і Тайсон Ф'юрі. Фото: Google
Майстер спорту СРСР з боксу Валентин Ост'янов розібрав найрезонансніший момент бою між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі. Він вважає, що зупинка через нокаут британця була резонною.

У дев’ятому раунді бою між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі українець майже нокаутував британця, але втрутився рефері. Тайсон не впав та не опустився на коліно. Рефері не помилився, коли не дав можливість продовжити бій, впевнено заявив Валентин Ост’янов, навівши сталеві аргументи.

«Там ситуація така, що, згідно з правилами, коли є чистий пропущений удар, то суддя має право зупинити бій та відкрити рахунок. Він це і зробив. Рефері не мав права цього не зробити, коли побачив, що британець «поплив‎».

У боксі є чіткі правила, це ж не бої ММА, де добивають до останнього. Тут не було помилки рефері, з моєї точки зору», –  розповів Ост`янов в інтерв'ю Sport-express.ua.

▶️  Відео нокдауну Ф'юрі дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

  • Олександр Усик став першим з 1999 року боксером після легендарного нині британця Леннокса Льюїса абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі.