Названо єдиного боксера, який може скласти конкуренцію Усику у хевівейті: це не Ф’юрі, і не Джошуа

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
30848
14 голосів
Названо єдиного боксера, який може скласти конкуренцію Усику у хевівейті: це не Ф’юрі, і не Джошуа
Артур Бетербієв та Олександр Усик. Фото: Google
Український тренер та майстер спорту СРСР Валентин Ост`янов поділився думками щодо конкуренції для Олександра Усика у надважкій вазі, згадавши Артура Бетербієва.

У ніч на 19 травня українець Олександр Усик у поєдинку проти британця Тайсона Ф'юрі виборов звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі розділеним рішенням суддів (Усик 115-112, Ф'юрі 114-113, Усик 114-113).

Український фахівець Валентин Ост`янов в ексклюзивному інтерв’ю для сайту Sport-express.ua заявив, що на сьогоднішній день у нашого абсолюта немає конкурентів у надважкій вазі.

«‎Зараз в Усика поляна чиста, я не бачу конкурентів. Можливо, хтось із нижчих дивізіонів полізе у надважкий». 

Тренер не виключає, що у майбутньому у елітний дивізіон може піднятися Артур Бетербієв, з яким українець свого часу вже бився в аматорах.

«‎Бетербієв може, наприклад. Усик у нього вигравав, але було важко, бої були складними. 

Проте це не можна прогнозувати. Але Усик беззаперечно Великий боксер. Ось так і напишіть – із великої букви», – заявив Ост`янов.

Як завершувалися бої Усика та Бетербієва у минулому

  • У 2007 році під час матчевої зустрічі між Україною та Росією переміг Бетербієв - 12:10.
  • Українець та росіянин билися на чемпіонаті світу 2011 року в Баку, де перетнулися у чвертьфіналі турніру. Тоді Усик здобув перемогу за очками (17:13), а згодом виграв турнір.
  • Друга зустріч відбулася вже на Олімпіаді-2012 року в Лондоні. В 1/4 фіналу Бетербієв знову зійшовся з українцем. Як роком раніше, судді віддали перемогу Усику (17:13), який і виграв турнір.