Екстренер Усика рішуче розставив всі крапки у бою з Ф’юрі: він назвав переможця і бійця, народженого для боксу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3651
7 голосів
Екстренер Усика рішуче розставив всі крапки у бою з Ф’юрі: він назвав переможця і бійця, народженого для боксу
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Top Rank Boxing
Екстренер Олександра Усика – Джеймс Алі Башир – поділився думками про майбутній бій українця проти британця Тайсона Ф’юрі за звання абсолюта у хевівейті.

Джеймс Алі Башир, який є колишнім тренером Олександра Усика (21-0, 14 КО), висловився про його найближчий поєдинок з Тайсоном Ф’юрі (34-0-1, 24 КО).

Експерт заявив, на якому відрізку бою вирішиться доля протистояння.

«Протягом усього тренувального табору я б говорив йому: «Хто виграє перші чотири раунди, той і здобуде перемогу».

Він пояснив, як краще діяти Усику у головному бою 2024 року.

«Я очікую, що Усик буде використовувати лівий оверхенд. Тайсон, здається, був чутливий до цього удару в бою з Отто Валліном, тому я б використовував цю стратегію – багато лівих оверхендів після джебу Усика».

Спеціаліст очікує, що датися у знаки можуть старі травми Ф’юрі.

«Він повинен бити джебом в груди Тайсона, і відразу після цього джебу наносити лівий удар зверху. Якщо він зможе відкрити одне з цих розсічень, це буде добре для нього, тому що це трохи сповільнить Тайсона – не кажучи вже про те, що він відкриє пару таких розсічень».

Алі Башир наголосив, якщо Усик зможе здобути перемогу за підсумками чотирьох або п'яти раундів, то він, швидше за все, виграє бій.

«Усик – феноменальний боєць. Він дуже освічений, дуже відданий справі. У нього є дуже, дуже хороші шанси зробити це і виграти бій».

Тренер підкреслив, що вважає, що Усик народжений для боксу.

«Якщо коли-небудь і був хлопець, який народжений для боксу, то Усик – це він. Він цілеспрямований хлопець, зосереджений, практичний. Він є прикладом мужності, витривалості, готовності. Він просто гравець. Загалом, він дуже, дуже, дуже сконцентрований на рингу».

Алі Башир назвав головні переваги Усика.

«Робота ніг та рефлекси зіграють важливу роль. Рефлекси, таймінг, робота ніг, швидкість, витривалість і його здатність тримати удар. Усик – дуже сильна людина. Як для дуже, дуже маленького надважковаговика, яким він є, він дуже витривалий. Він добре тримає удар, і він може завдати хорошого удару».

Він сподівається на відкриття одного або декількох розсічень з багатьох розсічень, які були у Ф'юрі.

«Усик працює під багатьма кутами; не кажучи вже про те, що він боксує з правосторонньої стійки. Ф'юрі багато перемикається, але я не думаю, що це йому коли-небудь допомагало», – заявив Алі Башир для BoxingScene.

  • Поєдинок чемпіона WBA, WBO та IBF Усика проти володаря титулу WBС Ф’юрі пройде 18 травня;
  • Івент відбудеться у столиці Саудівської Аравії – Ер-Ріяді.