«‎Камбосос – щасливчик, що не бачить тренування Василя»: Шатернікова оцінила шанси Ломаченка у чемпіонському бою

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2137
7 голосів
«‎Камбосос – щасливчик, що не бачить тренування Василя»: Шатернікова оцінила шанси Ломаченка у чемпіонському бою
Василь Ломаченко та Джордж Камбосос, фото: Top Rank Boxing
Віцепрезидентка Національної ліги професійного боксу України та єдина зі співвітчизниць чемпіонка світу з боксу Аліна Шатернікова поділилася думками напередодні бою Василь Ломаченко – Джордж Камбосос.

У ніч з суботи на неділю може стати на одного українського чемпіона світу більше, адже бій за вакантний титул за версією IBF у легкій вазі проведе Василь Ломаченко.

Сутичка пройде на батьківщині суперника нашого бійця Джорджа Камбососа в Австралії. Разом з Ломою та його командою на Зеленому континенті знаходиться і Аліна Шатернікова, яка у розмові з редактором сайту Sport-express.ua поділилася думками щодо нашого бійця, його суперника та озвучила свій прогноз на результат бою. 

«У залі, де готується Ломаченко, знайшли камеру стеження»

– Аліно Анатоліївно, ви зараз знаходитеся в Австралії разом з командою Ломаченка. Про що зараз говорить Василь? Який у нього настрій?

– Ми більше говоримо про розклад на кожен день, бо щодня є якісь активності. Запрошували на пресконференцію, а потім пішли займатися паперовою роботою, яка виконується боксером. У п’ятницю відкрите тренування. У середу відвідали зоопарк. Але ми не говоримо безпосередньо про бій та речі, які пов’язані з боксерською тематикою.

– Камбосос казав, що у Василя вже немає того запалу, що раніше. Чи є привід побоюватися вболівальникам Ломаченка після таких слів від австралійця?

– Кожен боксер говорить, що у нього в голові. Я оцінюю, що у поєдинку з Хейні Ломаченко був абсолютно не витраченим боксером, незважаючи на його довгу спортивну кар’єру, а провів бій на топовому рівні. Кожний раунд він боксував, як господар у ринзі.

Мене тут запросили на тренування кілька днів тому і я подивилася, як Вася працює у залі: скакалка, робота на «лапах‎» та інше. Я подивилася, як він рухається у ринзі та яка у нього швидкість, і хочу сказати, що Камбосос щасливчик, що не бачив до бою тренування Василя.

Василь Ломаченко та Джордж Камбосос, колаж: з відкритих джерел

До речі, зал, у якому тренувалися, знайшли через знайомих у боксерській спільноті. Коли приїхали, то побачили, що у кутку є камера стеження. Ну, камера для зали, але ми на всяк випадок її прикрили, щоб не було несподіванки, що хтось може підглядати. 

Саме тренування в нього класне, швидкість Ломаченка вражає, коли ти біля рингу спостерігаєш, як він працює, то це просто фантастика. Тому суперник говорить те, що він хоче говорити, а в ринзі побачимо.

«Українці, які говорять, що будуть вболівати за Камбососа, – це якісь чудакуваті дивні люди»

Камбосос покликав до свого табору росіян. Це метод психологічного тиску на Василя чи як?

– Не думаю. Я не була на спаринг-сесіях Камбососа, у його таборі, тож не можу підтвердити, що це були росіяни. Дуже часто у нас люди просто щось не так почули, недочули, придумали. Проте якщо там хтось і був з росіян, то це вибір команди австралійця, кого залучувати до підготовки. 

Я не можу довіряти ЗМІ, які дуже часто все перекручують. Але якщо це і правда, то, мені здається, що Камбосос не для того запросив атлетів з ворожої країни, щоб роздратувати Василя, розхитати нерви.

Ви кажете про росіян у таборі Камбососа. Деякі наші спортсмени з України публічно і, мабуть, не публічно говорять про те, що вони будуть вболівати за австралійця! Коли я це читаю, то взагалі… Це якийсь сюрреалізм. Якщо вам не подобається Ломаченко, то взагалі не включайте бій, а вболівати… За що? Замість того, щоб бути об’єднаними та підтримувати один одного? 

Деякі встають в «‎позу», знаючи, що є можливість, що у таборі Джорджа працювали російські боксери, і при цьому говорять, що будуть підтримувати австралійця. Це просто повний «брєд». Це не про критичне мислення, тут про це справа не йде. Якісь просто дивні люди з іншої планети, на мій погляд. 

Якщо мені людина не подобається за якимось там своїми життєвими цінностями, то я просто за нею не слідкую – і все, він мені нецікавий. Якщо комусь Ломаченко не подобається, то не дивіться його поєдинки, не дискутуйте про нього, живіть своїм життям та робіть добрі справи. 

Вболівати за австралійця, у якого, можливо, спаринг-партнери росіяни? Я в шоці просто. 

Василь Ломаченко, фото: Getty Images

У залі висить російський прапор? Не думаю, що в Австралії Камбосос заглиблюється в те, що відбувається на іншому континенті. Тут навіть не про Джорджа, то його справа. Але коли українці говорять, що будуть вболівати за Камбососа, – це якісь чудакуваті дивні люди.

«Бій з Хейні пройшов рік тому, але у якій формі був Лома!»

– В одному з інтерв’ю Василь казав, що у нього не вийшло стати абсолютом. Ломаченко відмовився від своєї мрії?

– Ні, він просто сказав про факт. У нього було дві спроби стати абсолютом (бої проти Теофімо Лопеса та Девіна Хейні, – прим. Є.Ч.), але обидві невдалі. Хоча, на мій погляд, з Хейні він не програв. Проте результат залишається результатом. Це не значить, що він не продовжує мріяти стати абсолютним чемпіоном. Зараз він повністю сконцентрований на поєдинку з Камобососом, який виглядає моментами зухвало.

– Ломаченку вже 36 років, а це дуже поважний вік для легкої ваги. Чи не позначиться це на результаті?

– Ми всі дуже індивідуальні. Наприклад, у когось у 35 років вже на обличчі зморшки, а в когось – у 55 ще свіже лице. Все залежить від генетики, індивідуального харчування, дієтолога, навантажень, тестів, які Василь проходить, щоб відслідковувати багато показників. Я не вважаю, що його фізичне тіло застаріло і він буде не в такій формі, як років вісім тому. 

Ось подивіться бій з Хейні. Так, він пройшов рік тому, але у якій формі був Лома! Ніколи не скажеш, що цьому бійцю було 35 на той час і що він все життя, з восьми років, боксує. Абсолютно не скажеш.

– Який ваш прогноз на бій Ломаченко – Камбосос?

– Я завжди досить сильно хвилююсь перед поєдинками наших боксерів. Скажу так: все змінюється, світ змінюється, роки йдуть. Наша дружба – є, і я дуже ціную, що, не дивлячись на всі обставини і те, як швидко змінюється світ, ми продовжуємо один одного підтримувати, розуміти, розмовляти, а десь іноді і подискутуємо, але нормально. І я завжди за будь-який бій Василя переживаю. 

У четвер я побачила місцевого боксера (Джорджа Камбососа, – прим. Є.Ч.) самовпевненим, але він нервує. Мені здається, що Камбосос буде виходити на поєдинок, як на найголовніший бій свого життя. Тому я дуже хочу, щоб Вася був у поєдинку таким же класним, як проти Хейні. Думаю, що він +/- так і готувався, щоб кожен раунд вигравати впевнено. 

Василь Ломаченко та Джордж Камбосос, колаж: з відкритих джерел

Подивимося, як пройде бій. Але це точно не буде сутичка «в одні ворота‎», це буде класний поєдинок, і, на мій погляд, є інтрига. Саме протистояння для мене дуже цікаве. 

У відсотковому співвідношенні не дам прогноз, але у мене немає іншої думки, я вболіваю виключно за Ломаченка і сподіваюся на його перемогу.