«Для мене він не є авторитетом»: Беленюк сказав все, що думає про Ломаченка

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
91
1 голос
 «Для мене він не є авторитетом»: Беленюк сказав все, що думає про Ломаченка
Василь Ломаченко. Фото: Google
Олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан Беленюк відверто розповів про своє ставлення до ексчемпіона світу з боксу у трьох дивізіонах Василя Ломаченка.

Перед боєм за звання чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі між австралійцем Джорджем Камбососом та українцем Василем Ломаченком про своє ставлення до співвітчизника розповів Жан Беленюк.

Борець не став озвучувати свій прогноз на двобій, а спробував пояснити, як сприймає позицію Ломи, який є прибічником так званого руського православія і цинічно мовчить про війну в Україні. 

«Ми з ним не були близькими друзями і ніколи відверто спілкувалися. Мені було б цікаво, яка у нього взагалі позиція, щоб розуміти. Моя позиція щодо нього не змінилася, бо я сприймаю його виключно, як спортсмена. А з приводу його людських якостей чи політичних поглядів, мені нічого не відомо. 

Якщо Василю є якесь діло до того, як його сприймають в українському суспільстві, то йому потрібно просто вийти і розповісти, як він вважає і що у нього в голові. Особисто для мене там багато невідомого, я не знаю, чим він мотивується. Для мене він не є авторитетом з якоюсь громадянською позицією», –  розповів Беленюк в інтерв’ю Sport-express.ua.

  • Бій між Василем Ломаченком та Джорджем Камбососом пройде в австралійському місті Перте 12 травня на RAC Arena.
  • На кону двобою між українцем та австралійцем з грецьким корінням стоятиме вакантний титул IBF в легкій вазі.
  • Свій попередній поєдинок Лома провів проти Девіна Хейні 20 травня минулого року та програв американцю за очками.