У Ломаченка можуть вкрасти другу перемогу поспіль: в США закрили питання бою українця з Камбососом за пояс IBF

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
2619
4 голоси
У Ломаченка можуть вкрасти другу перемогу поспіль: в США закрили питання бою українця з Камбососом за пояс IBF
Василь Ломаченко та Джордж Камбосос. Фото колажу: Getty Images
У США зробили анонс матчу між українцем Василем Ломаченком (17-3, 11 КО) та австралійцем Джорджем Камбососом (21-2, 10 КО) за вакантний титул за версією IBF у легкій вазі.

Журналіст Роббі Баннатайн розібрав деталі майбутнього бою Василя Ломаченка проти Джорджа Камбососа.

Автор статті передбачає, що, оскільки Камбосос битиметься у рідних стінах, в нього буде набагато більше шансів виграти за очками.

«Формально, колишній об’єднаний чемпіон у легкій вазі Камбосос битиметься вдома, але він із Сіднея, тож він не на знайомій території. Проте, якщо бій все ж таки пройде всю дистанцію, і якщо він буде хоч скільки-небудь близьким, ви повинні розуміти, що рішення буде за Камбососом».

Баннатайн нагадав, що Ломаченко програв свій останній бій за очками одноголосним рішенням суддів Девіну Хейні, хоча не для усіх в даному протистоянні все було очевидно, як і для самого Василя.

«Сподіваємось, що це не буде суперечливий результат, тому що це матиме поганий вигляд, особливо якщо з Ломаченко грубо вчинять, як це було в його останньому бою проти Хейні. Ломаченко виграв той бій в очах багатьох, але судді віддали перемогу молодшому бійцю».

На думку журналіста, популярність Камбососа пішла на спад після останніх невдач.

«Незрозуміло, чому Камбосос не боксує в Сіднеї чи Мельбурні, але це може бути ознакою того, що він вже не такий популярний, як колись, після двох поразок від Хейні та сумнівної перемоги над Максі Х’юзом».

Австралієць мало що зміг запропонувати опонентам.

«Камбосос виглядав дуже погано, коли Х’юз домінував над ним так само сильно, як і Хейні у двох його поразках, але судді віддали перемогу йому».

Баннатайн вважає, що слава після перемоги над Теофімо Лопесом вже покидає Камбососа.

«Можна з упевненістю сказати, що момент Попелюшки-Камбососа минув, і він повернувся до того бійця, яким він був до своєї несподіваної перемоги над Лопесом у 2021 році».

В тому тріумфі був високий відсоток випадковості.

«Це був ідеальний шторм, який спрацював на користь Камбососа: він виграв у Тео, який втратив вагу, був травмований, і він сприйняв його несерйозно», – йдеться у статті на Boxing News 24.

  • Поєдинок Ломаченка і Камбососа відбудеться 12 травня в австралійському місті Перт;
  • Українець програв Хейні (31-1, 15 КО) у своєму останньому поєдинку в травні минулого року.