«Без нього я б ніколи не досягнув свого рекорду»: Кличко назвав людину, яка врятувала його кар’єру

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
274
3 голоси
«Без нього я б ніколи не досягнув свого рекорду»: Кличко назвав людину, яка врятувала його кар’єру
Джейкоб «Стіч» Дюран та Володимир Кличко. Колаж: talkSPORT
Колишній катмен Володимира Кличка (64-5, 54 КО) – Джейкоб «Стіч» Дюран – пригадав їхні відносини. Український суперважковаговик вважає його одним з найголовніших людей у своїй кар’єрі.

Джейкоб «Стіч» Дюран, який довгий час був катменом братів Кличків, відверто розповів про відносини з молодшим з них – Володимиром. Він пригадав розмову з боксером напередодні його останнього бою проти Ентоні Джошуа (28-3, 25 КО).

Під час зважування катман відчував, що Кличко був напружений, і намагався заспокоїти його нерви.

«Психологія бійця – це дуже важлива річ. Цьому не можна навчитися. Ви повинні бути там, щоб зрозуміти. І в кінці зважування я підняв руку і сказав Володимиру: «Гей, не хвилюйся ні про що завтра. Я буду піклуватися про тебе, як про рідного сина».

Відносини між ними переросли з професійних у щось набагато більше.

«Наступного дня я змащую його вазеліном, перед усіма цими людьми, прямо перед тим, як Майкл [Баффер] робить оголошення. А Володимир каже: «Можеш називати мене сином». Ну, бл*ть. Це було досить сильно».

Дюран й досі пам’ятає той момент.

«Востаннє я бачив його особисто в Німеччині через кілька місяців після цього, і я запитав його: «Володимире, ось цей момент. Чому?». А він відповів: «Стіч, у моєму житті дуже мало людей, яким я довіряю. І ти один з них».

Сам Кличко надіслав йому повідомлення, в якому зізнався, що не зміг би стати тим, ким він став без участі американського фахівця.

«Стітч неодноразово рятував мою кар'єру. Без Стіча в моєму кутку я б ніколи не досягнув свого рекорду – 12 років [11 років і вісім місяців] чемпіонства підряд».

Для Дюрана ці слова стали величезною гордістю.

«Це дуже сильно. Ось в чому полягають мої стосунки з бійцями. Ти повинен піклуватися про них. Ти повинен робити все правильно з ними», – наводить слова спеціаліста Boxing Scene.

  • Кличко та Дюран працювали з 2004 року;
  • У своєму останньому бою 29 квітня 2017 року Кличко програв Джошуа  технічним нокаутом в 11 раунді.