Україна отримала нового чемпіона світу з боксу: Богачук знищив Мендосу у Лас-Вегасі і взяв тимчасовий пояс WBC

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1830
4 голоси
Україна отримала нового чемпіона світу з боксу: Богачук знищив Мендосу у Лас-Вегасі і взяв тимчасовий пояс WBC
Сергій Богачук та Браян Мендоса. Фото: Premier Boxing Champions
У суботу, 31 березня, Сергій Богачук за очками одноголосним рішенням суддів переміг Браяна Мендосу у бою за вакантний титул тимчасового чемпіона WBC у першій середній вазі.

Не вечорі боксу у Лас-Вегасі (США) 28-річний українець Сергій Богачук (24-1, 23 КО) за очками одноголосним рішенням суддів переміг місцевого 30-річного Браяна Мендосу (22-4, 16 КО).

У першому раунді Богачук одразу зайняв центр рингу та почав чинити методичний тиск на суперника. Українець боксував через джеб, а Мендоса діяв на контратаках.

В другій трихвилинці Богачук почав підіймати темп, активно комбінувати та діяти агресивно. Американець провів одну хорошу швидку атаку, однак раунд все одно пограв.

Огляд бою:

Українець зумів розбити ніс своєму супернику. Той трохи вирівняв хід бою до п’ятого раунду – почав ще більше відпрацьовувати на ногах та клінчувати. Богачук проґавив кілька маневрів американця – пропустив пару лівих хуків.

Надалі бій продовжив йти із перевагою Богачука. Він жорстко пресингував Мендосу, а той намагався періодично відповідати хуками.

В 11-му раунді Мендоса вразив Богачука, однак той вистояв, а у кінцевій трихвилинці все ж довів матч до закономірної перемоги.

Рахунок суддів: 118-110, 117-111 та 117-111.

Нагадаємо, що Богачук спочатку мав битися проти американця Себастьяна Фундори (21-1-1, 13 КО) за повноцінний вакантний титул WBC. Однак той у підсумку зустрівся із австралійцем Тімом Цзю (24-1, 17 КО) і виграв ще й пояс WBO.