Екстренер Усика описав, як пройде бій з Ф’юрі і хто переможе: в українця є гарний приклад 17-річної давнини

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
1196
4 голоси
Екстренер Усика описав, як пройде бій з Ф’юрі і хто переможе: в українця є гарний приклад 17-річної давнини
Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик. Фото: Reuters
Колишній головний тренер збірної України з боксу Леонід Лоївський дав прогноз на бій між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі за звання абсолюта у хевівейті.

Ексголовний тренер України з боксу Леонід Лоївський, що працював з Олександром Усиком (21-0, 14 КО) в молодіжній збірній, в інтерв’ю сайту Sport-express.ua висловився про його майбутній бій з Тайсоном Ф’юрі (34-0-1, 24 КО).

Він вважає, що перевага у габаритах британця не допоможе йому здолати нашого бійця і згадав випадок з 2007 року, коли у фіналі чемпіонату Європи серед юніорів росіянин Максим Бабанін переміг Ф'юрі і став чемпіоном Європи серед юніорів.

«Здається, у 2007 році Ф'юрі програв росіянину Бабаніну, який майже на голову нижчий за Усика (183 см, а в Усика - 191 см, – прим. SE). Але він «придушив» Тайсона – і все. Як на мене, то Олександр уже звик до цих габаритів».

Експерт розповів, як Усик здолає свого опонента.

«Усик для мене «професор», у нього IQ зашкалює, як і у Василя Ломаченка в боксі. Усе залежить від підготовки. Нехай британець буде у своїй найкращій формі, але, якщо Саша буде готовий, то він просто його замотає і розбереться наприкінці».

На думку Лоївського, Ф’юрі не витримає темп, який йому запропонує українець.

«Такі суперники просто не звикли до таких навантажень. Усик він завжди перебуває поруч і не дає себе вдарити. Якщо Усик буде готовий на 100%, то мені здається, що Ф'юрі просто втомиться. Саша не дасть йому думати. Три, чотири, п'ять раундів і все».

Також коуч не вірить у те, що Ф’юрі зуміє зламати Усика ударами в корпус.

«З його зростом бити в корпус? Він на прямих працює – і все. Руки ж довгі, от він джеби й пробиває одні. Я не думаю, що в нього вийде. Для Усика я не бачу суперників на сьогодні», – заявив Лоївський.

  • Нагадаємо, що бій Усика проти Ф’юрі відбудеться 18 травня;
  • Матч прийме столиця Саудівської Аравії – Ер-Ріяд.